У Meta заявили про знищення мережі фейкових акаунтів в росії та Китаї, які просували пропагандистські наративи проти США та України

У Meta заявили про знищення мережі фейкових акаунтів в росії та Китаї, які просували пропагандистські наративи проти США та України
Понад 2 000 облікових записів і сторінок видалили у Facebook.

Материнська компанія Facebook Meta оголосила у вівторок, що виявила та закрила мережі підроблених облікових записів, які брали участь у таємних операціях впливу з Китаю та росії. Пише CNN

Китайська мережа була невеликою і їй майже не приділяли уваги, але у ній виявили деякі облікові записи, які видавали себе за американців з обох сторін політичного спектру. Meta публічно детально розповіла про видалення, оскільки вона залишається у стані підвищеної готовності щодо іноземного втручання в проміжні вибори в США. Повідомив CNN представник Meta.

Він заявив, що компанія вперше помітила як китайські облікові записи націлені на американців і просувають пропаганду проти США.

Вони вели підроблені облікові записи, які видавали себе за американців, і намагалися говорити як американці, і вони говорили про справді суперечливі внутрішні проблеми, такі як аборти та контроль над зброєю, — сказав він.

А от із російського боку кампанія була великою. Там проштовхували прокремлівські наративи про війну в Україні, включаючи тисячі акаунтів і сторінок у багатьох соціальних медіа-платформах. На просування такої реклами там витралити понад 100 000 доларів у Facebook та Instagram.

Meta не приписувала жодну кампанію конкретним організаціям у Китаї чи росії, або урядам цих країн, натомість стверджуючи, що лише облікові записи, які були частиною кампаній, були запущені з відповідних держав.

Понад 2 000 облікових записів і сторінок видалили у Facebook, які були створені на просування прокремлівських наративів про війну в Україні, заявили Мета. Понад 100 000 доларів було витрачено на рекламу в Facebook і Instagram в рамках кампанії, сказав Мета.

Meta зазначила у вівторок, що «вебсайт, імітуючи The Guardian, опублікував статтю, яка звинуватила Україну в інсценуванні вбивства мирних жителів під час російської окупації Бучі», згідно зі звітом Мета.

Нагадаємо, що Ілон Маск призначив дату презентації першого людиноподібного робота Tesla Optimus.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Loading...
Load next