Українська армія трансформується і стане "європейським Ізраїлем" в технологіях - Федоров

Українська армія трансформується і стане "європейським Ізраїлем" в технологіях - Федоров

Найближчим часом в інтересах військової сфери створиться платформа military tech, а також нові роти, що виконують спеціальні місії, повідомив віце-прем’єр-міністр з інновацій Михайло Федоров в ефірі телемарафону, пише УНН.

За словами Федорова більше 3000 БПЛА було куплено проєктом “Армія дронів” на який донатять громадяни 110 країн світу через платформу UNITED24. Згодом безпілотники отримають ще десятки рот, які саме - буде вирішувати Генштаб. Адже Українська армія активно розвивається і зазнає важливих "організаційних змін".

Тобто вона трансформується, з’являються такі роти, які зберігають життя нашим військовим на фронті, з іншого боку - допомагають артилерії бути влучнішими, виконувати спеціальні місії. Це важливий процес і наша армія перша в світі, яка цей процес впроваджує, - зазначив віце-прем’єр-міністр.

За словами Федорова є ще напрямок кібербезпеки, радіоелектронна боротьба, багато різних напрямків в сфері військових технологій.

В найближчий місяць ми запускаємо military кластер - це буде платформа, де люди з ідеями зможуть отримувати гранти отримати зв’язок з Міноборони, з Генштабом для того, щоб впровадити свої ідеї в життя і ми віримо, що можемо стати "європейським Ізраїлем" в технологіях коли наші компанії технологічні будуть капіталізуватися, тому ми зараз будуємо інституції, які будуть цьому сприяти максимально, - запевнив віце-прем’єр-міністр.

Нагадаємо, Прем'єр-міністр Іспанії закликав лідера Китаю поговорити із Зеленським.

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Колискова200: сервіс, який налаштовує на солодкі сни даними про втрати ворога Колискова200: сервіс, який налаштовує на солодкі сни даними про втрати ворога
Українські активісти створили сайт на ньому можна підготуватися до хороших снів інформацією про втрати російських окупантів, а також перехопленнями розмов, де вони скаржаться на поразки.
Loading...
Load next