СБУ закликає власників вуличних вебкамер вимкнути онлайн-трансляцію

СБУ закликає власників вуличних вебкамер вимкнути онлайн-трансляцію

Служба безпеки закликає власників вуличних веб-камер припинити онлайн-трансляції зі своїх пристроїв, а громадян – повідомляти про виявлені стріми з таких камер на офіційний чат-бот.

Про це повідомляє СБУ.

Насамперед це стосується автоматичної відеофіксації обстановки довкола житлових і соціальних споруд, дорожньо-транспортних, промислових і торговельних об’єктів.

Росія використовує вразливість сучасних вебкамер, щоб здійснювати ракетні обстріли по Україні та коригувати їх у режимі реального часу. Інформацію з камер ворог може отримувати з онлайн-трансляції через стрімінгові платформи або через хакерський «злам», – наголосили в спецслужбі.

Також СБУ нагадує, що заборонено знімати та оприлюднювати фото- і відеоматеріали щодо діяльності Сил оборони та наслідків ворожих обстрілів. Поширення таких записів є злочином, який передбачає до 12 років тюрми.

Нагадаємо, 15 років тюрми: зрадник «зливав» до рф дані про оборону північних рубежів України

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ викрила агента рф, який створив 20 проросійських інтернет-ЗМІ в Україні (відео) СБУ викрила агента рф, який створив 20 проросійських інтернет-ЗМІ в Україні (відео)
Загальна аудиторія цих ресурсів налічувала понад 2,2 млн унікальних користувачів у місяць.
СБУ запобігла витоку оборонної інформації через даркнет (відео) СБУ запобігла витоку оборонної інформації через даркнет (відео)
До складу злочинної групи входив працівник Державної податкової служби, який мав доступ до закритих баз даних українських підприємств.
Loading...
Load next