У Facebook виявлено сотні фальшивих дописів

У Facebook виявлено сотні фальшивих дописів

Згідно з дослідженням, члени місцевих груп у Facebook натрапили на сотні фальшивих дописів, у тому числі неправдиві повідомлення про зниклих дітей або смертоносних змій на волі.

Благодійна організація Full Fact, що займається перевіркою фактів, знайшла понад 1200 неправдивих дописів у групах соціальних мереж по всьому світу та попередила, що це, ймовірно, лише "верхівка айсбергу", повідомляє The Guardian.

Дописи можуть призвести до того, що люди будуть "переповнені неправдивою інформацією" і вони були "створені, щоб налякати місцеві громади". Благодійна організація заявила, що це може означати, що справжні дописи про небезпеку частіше ігноруватимуть.

Незрозуміло, чому цей контент поширюється, але це може бути спосіб, щоб заробити гроші або просувати продукт чи послуги. Часто публікацію редагують після того, як вона набрала достатньо вподобань, щоб рекламувати сайти із поверненням грошей і навіть роздачі підгузників.

Дезінформацію виявили у понад 100 районах Великобританії. Минулого року в Данді (Шотландія) заявили, що серійний вбивця може бути на волі. Сотні людей поділилися фейковим дописом у Facebook про поранену собаку, яку, ймовірно, знайшли після "інциденту з ударом та втечею" в Данфермліні.

Full Fact знайшов багато спільного контенту, який присвячений зниклим дітям і пенсіонерам. Також було чимало "новин" у яких стверджували, що вулицями ходять серійні вбивці. Розслідування оприлюднило численні дописи, в яких стверджувалося, що озброєний ножем чоловік нападає на людей в Абердинширі, Бістері, Честерфілді, Глазго та Північній Ірландії.

Благодійна організація знайшла ще десятки прикладів такого ж посту з інших країн, зокрема в США та Австралії. Кілька відділів поліції підтвердили, що заява неправдива. У квітні Full Fact "підняв" тривогу щодо цих містифікацій із власником Facebook, Meta, підкресливши, що "ризики, пов’язані з цими публікаціями, є згубними та досить частими". Відповіді не надійшло.

Редактор Full Fact, сказав, що загальний масштаб знайдених фальсифікацій "важко осягнути", скоріш за все це тільки "верхівка айсбергу". Він додав: "Шакери чітко визначили величезне охоплення цих публікацій і місцеві групи Facebook у всьому світі тепер переповнені неправдивою інформацією".
 

Я просто рву на собі волосся цими фальшивими дописами. Вони починають завдавати шкоди справжнім власникам зниклих собак або шукачам загублених, яких тепер фальшиво звинувачують у розміщенні фейкових дописів,  ‒ наголосила Лінн Паркер, яка керує спеціалізованою групою у Facebook, що викриває фальшиві дописи про зниклих собак.

Користувачі Facebook, які натискають посилання у відредагованих фальшивих публікаціях, часто потрапляють на справжній веб-сайт законної компанії чи організації, але потрапляють через сторонній веб-сайт без підключення та партнерське посилання, за що приносять невелику платню.

Нагадаємо, Ціни на нафту зменшуються 2 тиждень поспіль

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Британські ЗМІ повідомили, що Meta розглядає можливість повного закриття Facebook та Instagram у Європі Британські ЗМІ повідомили, що Meta розглядає можливість повного закриття Facebook та Instagram у Європі
Незрозуміло, наскільки реальними є такі "погрози", адже європейські користувачі приносять мільярдні прибутки.
Loading...
Load next