Міноборони впроваджує технологію для захисту телефонів військових

Міноборони впроваджує технологію для захисту телефонів військових

Центр інновацій Міноборони впроваджує технологію Mobile Device Management (MDM), яка має захистити особисті телефони українських військовослужбовців.

Про це повідомила заступниця міністра оборони  з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Катерина Черногоренко.

Зазначається, що Mobile Device Management забезпечить доступ до військового аналога App Store або Play Маркет. Технологія встановлюється на смартфон і після перевірки пристрою військовий отримує доступ до застосунків. Так особисті дані військовослужбовців залишаться недоторканними, а військові — можна буде видалити дистанційно.

Сьогодні їх (застосунків- ред.) 68 для військових потреб, з них 14 — розроблені суто під потреби війни, – зазначила Черногоренко.

За словами чиновниці, такі методи підвищення кіберзахисту військовослужбовців використовуються і в армії США.

Керування мобільними пристроями (англ. Mobile Device Management, MDM) — набір сервісів та технологій, які забезпечують контроль за мобільними пристроями, що використовуються організацією та її співробітниками, та захист цих пристроїв. Під мобільними пристроями маються на увазі смартфони, планшети та спеціалізовані комп’ютери, такі як термінали збору даних або мобільні платіжні системи. Загальне призначення систем MDM — керування та захист мобільних пристроїв, які мають доступ до інформації підприємства (в нашому випадку Міноборони). Ключове завдання, яке вони вирішують, — керування не стільки самими пристроями, скільки додатками, що на них встановлені.

Нагадаємо, Скандал з танцями на столах: у Рівному звільнилося керівництво протипухлинного центру

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next