Хаос, розстріли та масові втечі: про те, що відбувається в Афганістані (відео)

Криваве 11 вересня, наслідки якого дотепер відчуває уся світова спільнота. У цю суботу минають 20-ті роковини з дня наймасштабнішого світового теракту, що стався в Нью-Йорку. Тоді трагедія забрала життя майже трьох тисяч людей, а нині призвела до загострення військового конфлікту в Афганістані.

Окрім цього у випуску про таке: 

  • Що проповідують бойовики “Талібану”? Про жорсткі закони шаріату.
  • Про витрати США на розбудову афганської армії.
  • Про заяви світових лідерів щодо ситуації в Афганістані.
Дивіться також
В Афганістані стався вибух у мечеті: загинули майже 100 людей (відео) В Афганістані стався вибух у мечеті: загинули майже 100 людей (відео)
Кількість жертв вибуху в шиїтській мечеті в Кундузі на північному сході Афганістану становить приблизно 100 осіб. Правлячий "Талібан" вже поклав відповідальність за теракт на "Ісламську державу".
Криваве 11 вересня у США: наймасштабніший теракт в історії людства, який забрав життя 3 тисяч людей (відео) Криваве 11 вересня у США: наймасштабніший теракт в історії людства, який забрав життя 3 тисяч людей (відео)
До 20-річниці масштабних терактів у Сполучених Штатах Америки президент Джо Байден наказав розсекретити документи, пов'язані з терористичними атаками, що сталися 11 вересня 2001 року. Тоді загинули більш як 2,9 тисячі осіб, а відповідальність за теракт взяла на себе терористична організація "Аль-Каїда".
Таліби вбили сотні колишніх афганських чиновників та військових, — доповідь ООН Таліби вбили сотні колишніх афганських чиновників та військових, — доповідь ООН
Крім того, життя майже 40 мільйонів афганців погіршилось навіть попри припинення бойових дій.