Наступ "Талібану": загроза та наслідки для світу після захоплення влади в Афганістані (відео)

Наступ "Талібану": загроза та наслідки для світу після захоплення влади в Афганістані (відео)
Події в Афганістані можуть послабити вплив Росії та Китаю на міжнародній арені. У програмі телеканалу ПравдаТУТ Львів - “Пряма мова” львівський історик, експерт-аналітик Роман Піняжко розповів про небезпеку та наслідки захоплення влади в Афганістані радикальним угрупуванням "Талібан".

"Талібан" переміг, бо люди повірили в радикальну екстремістську ідеологію. Її підтримали 80% афганців.

Коли ми говоримо про талібів, що ворожі таліби захопили владу та будуть нищити цивілізоване населення Афганістану, яке з ними не є згідним. Але "Талібан" переміг, тому що перемогла їхня ідеологія. Скажу зараз може одну непопулярну річ, але Друга світова війна почалася з того, що німецькі солдати вірили в те, що вони вірили, що йдуть воювати за свою державу і воювати проти більшовизму. Одна людина не може налякати шести десятимільйонний народ, значить вони повірили в патологічну, злу ідеологію.

Так само з "Талібаном". Скільки Америка вложила грошей – в інформаційній, в військові та економічні засади, але вони не втримались. Тому що це ще раз підтверджує першоідею – час ніколи не зупинить ідею, час якої настав, - наголосив історик та експерт-аналітик Роман Піняжко.

Впродовж 20-ти років кількість мусульман може перевищити кількість європейців: у світі пануватиме халіфат.

Так і з "Талібаном". Це культурні, етнічні, релігійні особливості, але він вже в головах тих афганців. Він вже в головах тих людей і 80% населення їх підтримали. Американці з тим вже нічого не могли зробити. Це і є перемога і воно інакше вже не могло бути. 

Ідеологія – це є найстрашніша зброя. Чого не могли наші політики. Хочеш бути успішним політиком – зарази ідеєю, ти заставиш когось повірити в ту ідею. В успішних найманців все починалось з ювенальної травми – психологічної. А тут релігія, ми ще не знаємо, що з Європою буде. Я думаю, що за 20 років такого явища, як Європейський Союз не буде. Не дивно, що буде Халіфат, бо кількість семіцького населення переважає над європеоїдним. Кількість мечетей зараз в Парижі чи в Берліні є надзвичайно великою, зараз їх відвідують більше ніж церков, - зазначив аналітик.

Релігія - основна зброя ісламістів. Вона породжує неконтрольований хаос.

Іслам – це річ, яка є непрогнозована. Це є неконтрольований хаос. До прикладу, прихід до влади більшовиків – це неконтрольований хаос. В шо воно обернеться? Напевно нам, Україна виграє з того, що скоріше всього це завдасть серйозних ударів – військових, релігійних та деструктивних по Росії. Тому що 50% населення Росії – це мусульмани, оскільки там є цілі мусульманські республіки. Це люди, які є практикуючими ісламістами. Релігія є найстрашнішою зброєю.

Є такий вислів "Хочеш стати багатим – займися бізнесом. Хочеш бути дуже багатим – іди в політику. Хочеш бути надбагатим – створи свою релігію".

Події в Афганістані можуть послабити вплив Росії та Китаю на світовій арені: американці відвели війська саме заради цього.

Є така теорія, що американці забрались з Афганістану для того, щоб розкрити "ящик Пандори". Цей ісламсько-радикальний "взрив-пакет" поширити на Росію і на Китай – це один із способів послаблення. Єдиний факт, що таліби зараз найбільш загрозливі для Росії, - переконаний Роман Піняжко.

Ісламський фактор відіграє ключову роль у розпаді Росії. Це станеться впродовж наступних 20-ти років.

Ми зараз виходимо в такі не дуже райдужні часи. Ми зараз живемо у періоді історично-тектонічних змін. Якщо в ХХ столітті є три основні події – Перша світова війна, Друга світова війна і розвал Радянського Союзу та закінчення Холодної війни. Наступною, принаймі в першій половині ХХІ століття, такою глобальною подією яка помішає світові карти – це все-таки буде розпад Росії. В ближчих 10-20 років.

Але я не можу гарантувати, що це буде саме в цей часовий період. Це мої такі певні прорахунки, але те, що ісламський фактор відіграє одну з ключових ролей в розпаді Росії – це є очевидно. Думаю, що "Талібан" та й Афганістан - це один з таких осередків, - переконаний експерт-аналітик.

 

Читайте також
Криваве 11 вересня у США: наймасштабніший теракт в історії людства, який забрав життя 3 тисяч людей (відео) Криваве 11 вересня у США: наймасштабніший теракт в історії людства, який забрав життя 3 тисяч людей (відео)
До 20-річниці масштабних терактів у Сполучених Штатах Америки президент Джо Байден наказав розсекретити документи, пов'язані з терористичними атаками, що сталися 11 вересня 2001 року. Тоді загинули більш як 2,9 тисячі осіб, а відповідальність за теракт взяла на себе терористична організація "Аль-Каїда".
Серед пасажирів були українці: "Талібан" дозволив іноземцям вилетіти з Афганістану (відео) Серед пасажирів були українці: "Талібан" дозволив іноземцям вилетіти з Афганістану (відео)
Це перший рейс, який забрав іноземців з афганської столиці Кабула після завершення евакуації під керівництвом США, що завершилася 30 серпня. Зокрема, понад тиждень тому США завершили виведення військових із Афганістану після швидкого захоплення країни талібами.
Росія евакуює українців з Афганістану: Кулеба прокоментував гучні заяви РФ (відео) Росія евакуює українців з Афганістану: Кулеба прокоментував гучні заяви РФ (відео)
Раніше стало відомо, що Росія планує евакуювати з Афганістану понад 500 громадян, в тому числі українців. Однак, міністр зазначив, що не бачить нічого поганого в тому, якщо хтось з українців вилетів з Афганістану російським літаком.
Loading...
Load next