Міфи про ВІЛ, швидке тестування і випадки одужання (відео)

Понад 37 000 000 людей у всьому світі інфіковані ВІЛ/СНІД. В Україні ж із ВІЛ живуть більш ніж понад 250 000 людей. А ще близько 80 000 осіб не знають про свій позитивний статус.

Та варто розуміти: у сучасному світі ця інфекція перестала бути смертельною. ВІЛ більше не вирок. Тим не менш, упереджене ставлення і необізнаність окремих осіб і досі призводить до дискримінації ВІЛ-інфікованих людей.

Тому у новому випуску #НХР на хлопський розум розказуємо, що таке ВІЛ/СНІД і де можна пройти швидке тестування, розвінчуємо міфи про цю хворобу та розповідаємо про випадки одужання від вірусу імунодефіциту.

Дивіться також
У Нідерландах виявили новий штам ВІЛ У Нідерландах виявили новий штам ВІЛ
Наразі зафіксовано 109 випадків зараження новим штамом.
ВІЛ/СНІД: історія появи, застереження та рекомендації. Ситуація в Україні ВІЛ/СНІД: історія появи, застереження та рекомендації. Ситуація в Україні
1 грудня з 1988 року відзначається як Всесвітній день боротьби зі СНІДом.
До дня боротьби з ВІЛ/СНІД: випадки одужання від невиліковної хвороби До дня боротьби з ВІЛ/СНІД: випадки одужання від невиліковної хвороби
Більше ніж 37 мільйонів людей у всьому світі інфіковані ВІЛ, а пандемія СНІДу забрала життя близько 35 мільйонів людей з початку 1980-х років.