Ситуація з паливом покращиться до кінця травня, – Герус (відео)

Ситуація з паливом покращиться до кінця травня, – Герус (відео)
Міністерство енергетики веде перемовини з європейськими партнерами з метою забезпечення диверсифікації джерел постачання пального.

Ситуація із дефіцитом пального на ринку має покращитися приблизно всередині травня. Все завдяки налагодженню ритмічних поставок із Європи.

Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус на брифінгу, повідомляє Укрінформ.

Іде ресурс, який уже законтрактований. Тому очікується, що із середини травня буде покращуватися ситуація і ці черги пройдуть, і можна буде спокійно заправлятися на АЗС, - сказав Герус.

Він зауважив, що нинішня ситуація на ринку пального зумовлена кількома факторами.

Зокрема, зупинкою Кременчуцького нафтопереробного заводу через ракетні обстріли російських загарбників, який був основним виробником пального в Україні. Крім того, росія здійснювала ракетні обстріли нафтобаз і внаслідок цього знищено та пошкоджено 15 об'єктів, що спричиняє труднощі із зберіганням палива.

Депутат також відзначив переорієнтування ринку на поставки пального із країн Західної Європи замість поставок із білорусі. За його словами, виникли логістичні труднощі через блокування українських морських портів та нестачу бензовозів.

Ми очікуємо, що найближчим часом ринок переорієнтується і будуть ритмічніше поставки з країн Європи, — зазначив Герус.

Герус також відзначив і вплив психологічного фактора на виникнення дефіциту пального.

Створився певний ажіотаж, як психологічний фактор. Кількість палива, яке в нас було три тижні тому, й кількість палива, яке є сьогодні, не змінилася. Змінилася кількість автомобілістів, які хочуть заправитися, - зауважив депутат.

Він зазначив, що Міністерство енергетики веде перемовини з європейськими партнерами з метою забезпечення диверсифікації джерел постачання пального та логістики для відновлення балансу палива на ринку країни.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Проблема з пальним не вирішиться після підвищення цін на нього - прогноз Проблема з пальним не вирішиться після підвищення цін на нього - прогноз
Напередодні Кабмін призупинив держрегулювання цін на ринку палива.
Дві мережі АЗС в Україні припинили продаж дизпалива та бензину А-95 Дві мережі АЗС в Україні припинили продаж дизпалива та бензину А-95
Через постанову Кабінету міністрів дві українські мережі АЗС WOG та ОККО оголосили про зупинку реалізації певних видів преміального палива через держрегулювання цін. Загалом йдеться про понад 800 автозаправних комплексів, які розташовані на території усієї України.
Loading...
Load next