Економічні збитки державним інтересам: суд арештував 100% акцій заводу "Більшовик"

Економічні збитки державним інтересам: суд арештував 100% акцій заводу "Більшовик"
Досудове розслідування триває.

Суд арештував 100% акцій заводу "Більшовик" у Києві. Державне бюро розслідувань розслідує кримінальне провадження щодо можливого зловживання службових осіб Фонду держмайна України під час приватизації цього заводу. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Наразі слідчі ДБР встановлюють усі обставини незаконного відчуження вказаного заводу з державної власності за заниженою вартістю. Це завдало економічних збитків державним інтересам, — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що звіт про оцінку майна, який використано для визначення вартості акцій заводу, не відповідає вимогам законодавства, повідомили в ДБР. Це могло негативно вплинути на правдивість такої оцінки.

11 січня 2022 року слідчий суддя, за клопотанням сторони обвинувачення, наклав арешт на 100 % статутного капіталу Першого київського машинобудівного заводу з метою збереження вказаного речового доказу, — йдеться у повідомленні.

Варто додати, що кримінальне провадження розпочато з частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Раніше повідомлялося, що частина Дніпровського металургійного заводу призупинила роботу.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Читайте також
Через підвищення вартості вантажних перевезень: частина Дніпровського металургійного заводу призупиняє роботу Через підвищення вартості вантажних перевезень: частина Дніпровського металургійного заводу призупиняє роботу
Як повідомляли ЗМІ, раніше низка підприємств вже скаржилася на погіршення послуг "Укрзалізниці".
"Сбєрбанку" дозволили змінити назву в Україні до літа 2022 року "Сбєрбанку" дозволили змінити назву в Україні до літа 2022 року
Дочірній компанії російського "Сбєрбанку" дозволили змінювати назву в Україні до серпня 2022 року.
Україна запропонувала Росії знижку на транспортування природного газу Україна запропонувала Росії знижку на транспортування природного газу
За інформацією Bloomberg, відповідна пропозиція вже обговорюється з європейськими партнерами.
Loading...
Load next