Лише 16 компаній в Україні почали процедуру банкрутства з початку війни

Лише 16 компаній в Україні почали процедуру банкрутства з початку війни

З моменту повномасштабного вторгнення російської федерації кількість заяв на відкриття справи про банкрутство впала з 1100 у лютому 2022 року до 16-ти у березні та квітні загалом. Повідомляє платформа для роботи з відкритими даними Опендатабот, посилаючись на дані Державної судової адміністрації.

Така ситуація повʼязана зокрема й з ускладненою роботою судів в регіонах, де відбуваються бойові дії. Проте сама процедура відкриття провадження у справі про банкрутство після введення воєнного стану не змінилася. 

Щоб відкрити провадження у справі про банкрутство по юридичній особі, яка зареєстрована в зоні бойових дій або на тимчасово окупованій території, необхідно звернутись із заявою до господарського суду, на території якого зареєстрований боржник. 

При поданні заяви слід враховувати, що підсудність судів, на території юрисдикції яких ведуться бойові дії, тимчасово передана іншим судам.

Варто зазначити, що продовжують діяти норми щодо відповідальності керівника юридичної особи, якщо протягом місяця з моменту настання загрози неплатоспроможності керівник не подав до суду заяву про відкриття провадження у справі про банкрутство. Тому не треба нехтувати нормами Кодексу України з процедур банкрутства навіть у воєнний час, – коментує арбітражний керуючий Руслан Бандуристий.

Нагадаємо, що Уряд зберіг чинні тарифи на електроенергію для населення ще на 6 місяців.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Тепер і без мультфільмів: Disney призупиняє весь бізнес у росії Тепер і без мультфільмів: Disney призупиняє весь бізнес у росії
Раніше кінокомпанії Disney, Warner Bros, Sony Pictures скасували свої прем'єри в РФ через те, що Росія вчинила напад на Україну.
Через загрозу вторгнення РФ в Україну: російські банки втратили майже 200 млрд рублів Через загрозу вторгнення РФ в Україну: російські банки втратили майже 200 млрд рублів
Раніше в російському Forbes підрахували, що російські мільярдери втратили $28 млрд за місяць через загрозу вторгнення РФ в Україну.
Loading...
Load next