На Львівщині розпочали будівництво хлібопекарського комплексу (відео)

На Львівщині розпочали будівництво хлібопекарського комплексу (відео)

3 тисячі робочих місць та 20 млн євро інвестицій – на Львівщині розпочали будівництво першого, від початку повномасштабної війни, заводу. Продукція, яку виготовлятимуть у цьому хлібопекарському комплексі проходитиме різні технологічні стадії випікання та зможе підлягати глибокому заморожуванню з використанням роботизованого логістичного центру з надсучасним компресорним обладнанням. Тому вироби поставлятимуть без втрати якісних властивостей хліба.

150-170 тон щодобово. Це загальний обсяг готової продукції. Спочатку ми плануємо нагодувати Львів та Львівську область. Потім західний регіон України і вже потім почати експортувати до країн ЄС, а можливо ще й до Сполучених Штатів та Канади, — зазначає голова Всеукраїнської асоціації виробників хліба Володимир Мисик.

А так виглядає типова точка продажу хлібобулочних виробів «Кулиничі». У області планують відкрити близько 200 таких магазинів-пекарень. Кожна з них працюватиме цілодобово.

Водночас майбутній завод дасть можливість працевлаштувати 3 тисячі осіб. 500 з них – вимушені переселенці з Харкова. Для працівників облаштують бомбосховище. Зазначимо, Львівщина виконує функцію не лише прихистку для внутрішньо переміщених осіб, а й для внутрішньо переміщених підприємств. Наразі 203 компанії переїхало на терени області, 130 з яких уже запустили виробничі потужності. А це майже 5 тис робочих місць.

Цей завод, який в найближчій часовій перспективі буде збудований в Оброшинській ОТГ – це так само про економічну безпеку, це так само про нові робочі місця, це так само про сплачені податки, які можуть бути використані як для забезпечення благоустрою та потреб жителів, для потреб ВПО, так і ці податки будуть акумульовані до державного бюджету, — розповідає директор департаменту економічної політики Львівської обласної військової адміністрації Степан Куйбіда.

Для нас надзвичайно важливо, щоб люди почали вірити у власну державу і відкриття нових виробництв – це саме така віра. Віра з однієї сторони бізнесу до цієї держави, до Львівщини. З іншої сторони – віра людей, що тут можна знайти роботу. І це дає загальну віру в перемогу, — зауважує начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Збільшення кількості підприємств на внутрішньому ринку не омине конкуренція. Зокрема у ній директор комплексу Ігор Ліскевич бачить переваги. 

Вона, по-перше, стимулює до покращення якості – чесна конкуренція. А також завжди це контроль цінової політики. Ціни будуть найдоступнішими, — запевняє директор Львівського хлібопекарського комплексу «Кулиничі» Ігор Ліскевич.

Нині на місці майбутнього хлібопекарського комплексу начальник Львівської ОВА Максим Козицький, інвестор та директор заводу підписали відповідні контракти, а також хартію, яку разом із капсулою поклади в фундамент. При  будівництві об’єкта залучать профільні компанії Львівського регіону та України. Зазначимо, запустити перші потужності комплексу планують в першому кварталі наступного року.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next