У Львові винороб Едуард Городецький презентував палітру власних преміальних вин

У Львові винороб Едуард Городецький презентував палітру власних преміальних вин
Винороб у четвертому поколінні Едуард Городецький презентував палітру власних преміальних вин

Авторське українське вино, яке смакує до життя. Одесит Едуард Городецький – винороб у четвертому поколінні презентував у Львові палітру власних преміальних вин.

2 ігристих вина – 2 брюти: білий та рожевий. Рожевий, до речі, три тижні тому виборов платинову медаль на дегустаційному конкурсі Wine & Spirits Ukraine і я цим пишаюся. Це, дійсно, вдала спроба, вдале вино. Але і всі мої тихі вина – це Шардоне, Розе, Мерло та Каберне – майже всі вони вибороли медалі на цьому конкурсі,- зазначає український винороб Едуард Городецький.

Ці вина зроблені з душею та великим знанням своєї справи, адже Едуард Городецький присвятив виноробству усе своє життя.

Починалось із того, що я 20 років працював на великому підприємстві, починав як мийник діжок, потім став технологом, керівником виробництва, директором, керував підприємством великим 5 років і все це зайняло 20 років, - розповідає Едуард Городецький.

Ентузіаст і мрійник завжди марив про власну затишну сімейну виноробню, тож 2 роки тому створив свій бренд. Придбав занедбану будівлю старої виноробні на Одещині, яку почав відбудовувати. Втім війна внесла свої корективи і відкриття довелося відкласти. Наразі орендує виноградники на півдні Бессарабії, у майбутньому ж планує посадити свої – поряд з виноробнею. Зараз ж їздить містами та знайомить українців із культурою вина, яку прагне розвивати. Вважає, що у нас для цього є все: виноградники, клімат, ґрунти і, що не менш важливо, – традиції.

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next