Українські банки почали автоматично стягувати кошти з боржників

Українські банки почали автоматично стягувати кошти з боржників
Тепер Приватбанк, Монобанк, ПроКредит Банк та ще 4 банки будуть списувати борги українців автоматично. Загальна сума боргів українців які можуть стягнути банки становить понад 5 мільйонів.

Банки почали стягувати борги українців автоматично на вимогу державних та приватних виконавців. До системи автоматичного списання вже під'єдналось 7 банків, які працюють в Україні.

Про це повідомляє сервіс Опендатабот. 

"Раніше виконавці та банки могли примусово стягувати лише кошти за несплату аліментів. В інших випадках банки блокували рахунки, але для стягнення коштів потрібен був окремий паперовий запит. Наразі вся процедура проходить у кілька кліків в онлайн-режимі", - зазначають у Опендатабот.

Зокрема, борги можуть списати лише у тих осіб які входять до Єдиного реєстру боржників. Наразі сума боргів становить 5,5 мільйонів. Більшість з них це борги перед комунальними установами, за штрафи ПДР або несплату аліментів.

Перелік банків, які вже почали стягувати борги з рахунків українців автоматично:

  • Таскомбанк;
  • ПриватБанк;
  • Універсал Банк і Монобанк, який працює на його інфраструктурі;
  • Оксі банк;
  • Банк Восток;
  • Індустріалбанк;
  • ПроКредит Банк.

Однак, вже 44 банківські установи підключені до тестового режиму автоматичного списання боргів, а 11 банків перебувають на стадії консультацій та попередніх налаштувань для початку тестування. Так найближчим часом до системи автоматизованого арешту буде приєднано 62 українських банки з 73-х.

Нагадаємо, що 23 березня цього року Міністерство юстиції видало указ, згідно з яким з рахунків боржників гроші будуть списуватися автоматично. Відтепер це загрожуватиме усім боржникам, а не лише тим, хто не сплачує аліменти. Арешт банківських рахунків буде відбуватися по-новому та майже миттєво, шляхом інформаційної взаємодії державних і приватних виконавців з банками.

Читайте також
300 мільярдів доларів російських грошей зарезервували для України 300 мільярдів доларів російських грошей зарезервували для України
Центробанк Росії втратив доступ до 300 мільярдів доларів резервів, що лежать на рахунках за кордоном. Їх вже зарезервували для України.
В Україні банківські рахунки боржників заарештовуватимуть по-новому
Процедура арешту банківських рахунків українських боржників запрацює по-новому та значно прискориться.
В Україні банки розпочали автоматичне стягнення боргів за комуналку і штрафи В Україні банки розпочали автоматичне стягнення боргів за комуналку і штрафи
Найближчим часом ще 62 українських банки приєднаються до системи автоматизованого списання боргів з українців.
Loading...
Load next