Як вплине річний газовий тариф на субсидії для українців

Як вплине річний газовий тариф на субсидії для українців
Вже з 1 травня в Україні планують ввести в дію річний тариф на газ. Однак, запуск такого тарифу не матиме ніякого впливу на українських одержувачів субсидій.

У зв'язку із введенням річного тарифу на газ, газопостачальні компанії повинні зафіксувати річні ціни на блакитне паливо без права їх підіймати. Зокрема річний тариф ніяким чином не вплине на субсидії, які отримує значна частина українського населення. Про це повідомляє  інформаційне агентство "РБК-Україна".

"Домовилися з Мінсоцом, що субсидіанти навіть не повинні нести жодних довідок і відвідувати органи соцстраху у зв'язку з карантином. Тепер інформацією про клієнтів кожен місяць обмінюється виключно постачальник з управлінням соцзахисту населення. Ми зацікавлені в тому, щоб людині нарахували субсидію, щоб вона нею заплатила за газ", - зазначають у "Нафтогазі". 

Зокрема, після введення в дію річного газового тарифу для осіб які отримують субсидію не відбудеться жодних змін. Вони й надалі отримуватимуть пільги від держави та навіть якщо споживач газу захоче змінити постачальника, то він також не втрачатиме субсидії.

Однак, зазначимо, що з 1 травня в Україні очікують підвищення цін на газ. Передбачається, що в річних тарифах українці побачать цифру на рівні 7,99 грн/м3.

"Влітку всім все одно, а ось взимку можуть бути проблеми", - розповів директор дивізіону "Роздрібний бізнес" групи "Нафтогаз" Максим Рабінович.

Нагадаємо, що Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, остаточно затвердила постанову, що впорядковує умови річного контракту на постачання газу для населення, який за замовчуванням отримають всі споживачі з 1 травня 2021 року.

Читайте також
З травня в Україні зростуть тарифи на газ З травня в Україні зростуть тарифи на газ
Починаючи з травня в Україні зросте вартість газу. Українцям доведеться заплатити 7,5−8 гривень за кубометр, замість 6,99 гривні.
"Нафтогаз" назвав ціну річного тарифу на газ в Україні "Нафтогаз" назвав ціну річного тарифу на газ в Україні
У "Нафтогазі" назвали фіксований річний тариф на газ який діятиме для українського населення вже з 1 травня. Зокрема усі клієнти цієї компанії протягом 2021 року платитимуть за газ ціну в 7,96 гривні за кубометр.
На переоформлення субсидій в Україні дають 5 місяців: куди звертатись На переоформлення субсидій в Україні дають 5 місяців: куди звертатись
Міністерство соціальної політики нагадало, що з 3 травня цього року відбулися зміни у програмі житлових субсидій - для її оформлення на наступний період українці мають 5 місяців неопалювального періоду.
Loading...
Load next