Зеленський підписав закон про підвищення пенсій "чорнобильцям"

Зеленський підписав закон про підвищення пенсій "чорнобильцям"
Документ встановлює мінімальні розміри пенсії за інвалідністю та у зв’язку з втратою годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Президент Зеленський підписав закон, що передбачає підвищення пенсій для постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, який Верховна Рада ухвалила раніше і в терміновому порядку підписав спікер Дмитро Разумков, повідомляє пресслужба Офісу Президента.

Положення щодо мінімальних розмірів пенсії за інвалідністю внаслідок Чорнобильської катастрофи набувають чинності вже від сьогодні - 1 липня 2021 року. Однак, загалом закон вступить у дію з 1 січня 2022 року.

Розміри такої пенсії для І групи інвалідності не можуть бути нижчими 6000 гривень, для ІІ групи інвалідності – 4800 гривень, для ІІІ групи інвалідності та дітей з інвалідністю – 3700 гривень, - йдеться у повідомленні.

Зокрема, також було запроваджено державну адресну допомогу до пенсії для учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. В тому числі до цього списку входять особи, які брали безпосередню участь у ліквідації інших ядерних аварій та їхніх наслідків, у ядерних випробуваннях тощо, та внаслідок цього отримали інвалідність. 

Нагадаємо, що в Україні загальний прожитковий мінімум у 2021 році становить 2 189 гривень, однак вже з 1 липня прожитковий мінімум найнижчої категорії становитиме 1 854 гривні.

Читайте також
Зеленський підписав закон: в Україні змінились правила кредитування для мешканців зони АТО та ООС Зеленський підписав закон: в Україні змінились правила кредитування для мешканців зони АТО та ООС
Українцям, які проживають на тимчасово окупованих територіях змінили умови щодо виплат кредитів.
У Мінсоцполітики повідомили, що підвищать пенсію ще декільком категоріям українців У Мінсоцполітики повідомили, що підвищать пенсію ще декільком категоріям українців
В Україні вже з 1 липня прогнозують зростання пенсій, однак лише у деяких категорій українських пенсіонерів. Мінімальні пенсії можуть зрости у тих, хто не підпав під індексації 2019-2020 років і чорнобильців.
Підвищення пенсій в Україні: кому із пенсіонерів перерахують виплати з 1 червня Підвищення пенсій в Україні: кому із пенсіонерів перерахують виплати з 1 червня
Від сьогодні, 1 червня для працюючих пенсіонерів та тих, які набули необхідний страховий стаж відбудеться черговий перерахунок пенсій. Надбавка в середньому становитиме 170-180 гривень.
Loading...
Load next