За добу ціна на електроенергію в Україні зросла на 26%

За добу ціна на електроенергію в Україні зросла на 26%
Низькі запаси вугілля на складах та проблеми з імпортом електроенергії з РФ та Білорусі призвели до збільшення ціни на електроенергію.

Середньозважена ціна на електроенергію в Україні на ринку "на добу вперед" (РДВ), який є головним орієнтиром для всіх сегментів ринку, за добу зросла на 25,6% - до 3491 грн за МВт-год.

Про це повідомляє інформаційне агентство УНІАН з посиланням на дані держпідприємства "Оператор ринку".

Станом на 1 листопада ціни на електроенергію в зоні "Об'єднана енергосистема України" в піковому навантаженні на добу зросли на 39,2% - до 3999,9 грн за МВт-год, в базовому навантаженні — на 27,6% - до 3208 грн за МВт-год, а в години мінімального навантаження – на 10,7% – до 2416 грн за МВт-год.

Таким чином, середньозважена ціна на електроенергію, яку купують підприємства і бізнес в зоні "Об'єднана енергосистема України", за день зросла майже на 26% - до 3491 грн за МВт-год, - йдеться у повідомленні УНІАН.

Зростання ціни могло бути зумовленим скасуванням імпорту електроенергії з Росії та Білорусі, який планували відновити з 1 листопада. Також причиною можуть бути низькі запаси вугілля на складах.

Середньозважена ціна на електроенергію в торговельній зоні "Бурштинський острів", що виробляє електроенергію для Закарпатської, Івано-Франківської та Львівської областей, за день підвищилася незначним чином і склала 2199,47 грн за МВт-год.

Підвищення вартості електроенергії зрештою примушує підприємців підвищувати ціни на свою продукцію.

Збільшення цін на електроенергію призводить до того, що підприємці змушені підвищувати ціни на свою продукцію. 

Софія Курнат - pravdatutnews.com

 

Читайте також
Україна розпочала імпорт електроенергії з Білорусі Україна розпочала імпорт електроенергії з Білорусі
Електроенергію отримала лише одна компанія - ТОВ "ТЕТ груп".
В Україні з 1 липня очікується підвищення цін на електроенергію В Україні з 1 липня очікується підвищення цін на електроенергію
Ймовірно, зростання стосуватимуться лише тих, хто використовує понад 300 кВт-год на місяць.
Електростанція ДТЕК Ахметова загрожує енергосистемі України — СБУ Електростанція ДТЕК Ахметова загрожує енергосистемі України — СБУ
Запорізька ТЕС, що входить в структуру холдингу ДТЕК Ріната Ахметова, порушує законодавство в сфері виробництва електроенергії, це може дестабілізувати енергетичну систему України. 
Loading...
Load next