Бензин та дизель знову подорожчають: що відомо про ціни

Бензин та дизель знову подорожчають: що відомо про ціни
Від цієї визначеної ціни АЗС можуть відповідно розраховувати та встановлювати власну націнку. 

Міністерство економіки України оприлюднило нові ціни на дизельне паливо та бензин на підставі розрахунків акціонерного товариства “Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України” (лист від 02.11.2021 № 16/2-147-21). Від цієї визначеної ціни АЗС можуть відповідно розраховувати та встановлювати власну націнку. 

Отже, середня вартість 1 літра дизельного палива ULSD 10 ppm становитиме 24,90 гривень.

 Середня вартість 1 літра бензинів автомобільних GASOLINE 10 ppm становитиме 28,40 гривень.

Відтак з урахуванням максимальних націнок вартість бензину на АЗС не може перевищувати 33,40 гривень за літр, дизельного палива - 31,90 гривень за літр.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів з 15 травня ввів державне регулювання роздрібних цін на бензин і дизельне паливо. Відповідною постановою український уряд увів максимальну роздрібну націнку у розмірі 5 гривень на бензин і 7 гривень на дизельне паливо. Після цього 17 травня ціни на АЗС різко знизилися. Зокрема, кілька великих мереж АЗС опустили ціни на бензин А-95 на 1 – 2 гривні. 

Віра Коновал - pravdatutnews.com

 

Читайте також
Мережі АЗС в Україні підняли ціни на пальне Мережі АЗС в Україні підняли ціни на пальне
Ціни на пальне в Україні зросли внаслідок коригування вартості палив відповідно до постанови уряду про граничну торговельну націнку.
"Нафтогаз" назвав ціну річного тарифу на газ в Україні "Нафтогаз" назвав ціну річного тарифу на газ в Україні
У "Нафтогазі" назвали фіксований річний тариф на газ який діятиме для українського населення вже з 1 травня. Зокрема усі клієнти цієї компанії протягом 2021 року платитимуть за газ ціну в 7,96 гривні за кубометр.
Мінекономіки підвищило середні ціни на бензин та дизельне пальне в Україні Мінекономіки підвищило середні ціни на бензин та дизельне пальне в Україні
Міністерство економіки України оприлюднило інформацію про нові розрахунки середньої вартості бензину і дизельного палива. Згідно з цим ціна на паливо в Україні не повинна перевищувати 29,92 грн за літр.
Loading...
Load next