"У разі вторгнення Росії в Україну "Північного потоку-2" не існуватиме" – Байден

"У разі вторгнення Росії в Україну "Північного потоку-2" не існуватиме" – Байден
Вашингтон не відчуває жодних зволікань з боку уряду в Берліні для того, щоби повністю припинити існування проєкту Nord Stream 2 у разі російського вторгнення в Україну.

Якщо Росія вторгнеться в Україну, Білий дім впевнений, що "Північного потоку-2" "більше не існуватиме". Заявив президент США Джо Байден під час спільної пресконференції з канцлером Німеччини Олафом Шольцем. Повідомляє Укрінформ.

Якщо Росія вторгнеться, що означатиме перетин кордону України танками й військами, знову ж, "Північного потоку-2" більше не існуватиме, - заявив президент США.

У відповідь на запитання, як саме він може зробити це, оскільки контроль над майбутнім проєкту перебуває здебільшого в руках Німеччини, Байден підкреслив:

Обіцяю, ми будемо в змозі зробити це.

Раніше Німеччина дала зрозуміти, що може зупинити газопровід "Північний потік-2", якщо Москва вторгнеться в Україну.

Нагадаємо, що у випадку війни з Росією, економіка ЄС дуже постраждає, — ексглава МВФ. Від зростання цін на енергоносії та продукти харчування до економічних санкцій і шкоди, завданої інвестиційній довірі, наслідки можуть бути далекосяжними, але їх важко оцінити кількісно.

Новосельська Злата - pravdatutnews.com

Читайте також
Україна сподівається на продовження санкцій проти газопроводу "Північний потік-2", - Шмигаль Україна сподівається на продовження санкцій проти газопроводу "Північний потік-2", - Шмигаль
Уряд сподіваються на продовження санкцій США проти "Північного потоку-2".
Росія оголосила про завершення будівництва "Північного потоку-2" Росія оголосила про завершення будівництва "Північного потоку-2"
Скандальний газопровід "Північний потік-2" Росія будує в обхід України, Однак, РФ використовує газопровід для підриву безпеки України, оскільки він є найбільшим геополітичним проєктом Кремля.
Теракти та провокації: Аваков заявив про загрозу з боку Росії через запуск "Північного потоку-2" (відео) Теракти та провокації: Аваков заявив про загрозу з боку Росії через запуск "Північного потоку-2" (відео)
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що від Росії слід очікувати низки провокацій і спроб терактів на українській ділянці газопроводу через запуск "Північного потоку-2", оскільки перша нитка російського газопроводу вже добудована.
Loading...
Load next