Україні виділять 200 мільйонів євро на розвиток громадського транспорту

Україні виділять 200 мільйонів євро на розвиток громадського транспорту
Кошти розподілять між 18 містами України.

Європейський інвестиційний банк виділить кошти розвиток громадського транспорту у великих та середніх містах України. 

Про це пише УНІАН, передає "ПравдаТУТ News".

Верховна Рада ратифікувала фінансову угоду "Міський громадський транспорт України II" між Україною та Європейським інвестиційним банком.

Заступниця Міністра інфраструктури Ганна Юрченко нагадала, що цю угоду між Україною та Європейським інвестиційним банком було підписано 9 грудня 2020 року.

Ця угода передбачає залучення кредитного фінансування в розмірі 200 мільйонів євро, необхідних для реалізації цього проєкт. Мета проєкту полягає в реалізації підпроєктів з розвитку міського пасажирського транспорту у великих і середніх містах України чисельністю населення понад 100 тисяч осіб і спрямованих на розвиток екологічно чистого і соціально значущого транспорту, - сказала вона.

Кредитні кошти спрямують на:

  • оновлення парків трамваїв, тролейбусів,
  • закупівлю вагонів метро,
  • придбання електробусів,
  • будівництво та реконструкцію трамвайних і тролейбусних ліній,
  • заміну тягових підстанцій.

В рамках проєкту з розвитку громадського транспорту, зокрема, передбачається будівництво та модернізація трамвайних і тролейбусних ліній та інші роботи в містах Черкаси, Біла Церква, Кам'янське, Дніпро, Львів, Кременчук та Запоріжжя.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Франція надасть Україні 1,2 млрд євро на проєкти розвитку (відео) Франція надасть Україні 1,2 млрд євро на проєкти розвитку (відео)
Сьогодні на брифінгу президент України Володимир Зеленський назвав ці гроші макрофінансовою допомогою, але ці кошти виявилися програмним фінансуванням.
Шмигаль обіцяє, що до кінця року в Україні середня зарплата зросте до 14,5 тис грн Шмигаль обіцяє, що до кінця року в Україні середня зарплата зросте до 14,5 тис грн
Прем'єр-міністр України, Денис Шмигаль заявив, що позитивний сценарій зростання економіки свідчить про те, що середня зарплата в Україні до кінця року зросте до 14,5 тисяч гривень.
До вересня цього року Україна зможе отримати 600 мільйонів євро від ЄС До вересня цього року Україна зможе отримати 600 мільйонів євро від ЄС
Україна розраховує ще до вересня отримати другий транш та макрофінансову допомогу від Європейського Союзу, розмір якої становитиме – 600 мільйонів євро.
Loading...
Load next