Польща виділила термінову допомогу Україні у розмірі $1 млрд

Польща виділила термінову допомогу Україні у розмірі $1 млрд

Правління Національного банку Польщі вирішило надати Національному банку України операцію валютного свопу на суму 4 мільярди злотих, це приблизно мільярд доларів.

Про це пише "ПравдаТУТ News" з посиланням на сайт Нацбанку Польщі.

Польський Народний банк повністю висловлює свою солідарність з Національним банком України і з усім українським народом перед обличчям російської збройної агресії. Заявляємо про всю необхідну допомогу Національному банку України, — йдеться в повідомленні.

Довідка: Валютний своп – валютна операція, умови якої передбачають продаж клієнтами іноземної валюти зі зворотною її купівлею на певну дату в майбутньому з фіксацією умов цих операцій (курсів, обсягів, дат валютування тощо) під час укладення договору. Може розглядатися як аналог отримання кредиту в гривні під заставу майнових прав на вклад у іноземній валюті.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Світовий банк додатково виділив Україні $200 млн – і це не кінець підтримки Світовий банк додатково виділив Україні $200 млн – і це не кінець підтримки
Сукупна підтримка Світового банку Україні зараз становить понад 925 мільйонів доларів.
До вересня цього року Україна зможе отримати 600 мільйонів євро від ЄС До вересня цього року Україна зможе отримати 600 мільйонів євро від ЄС
Україна розраховує ще до вересня отримати другий транш та макрофінансову допомогу від Європейського Союзу, розмір якої становитиме – 600 мільйонів євро.
Вторгнення Росії: Поляки виступають за військову підтримку України Вторгнення Росії: Поляки виступають за військову підтримку України
Більшість польських громадян вважають, що у разі нападу Росії на Україну НАТО має надати військову підтримку саме Києву.
Loading...
Load next