Федоров заявив, що понад 1,5 млн українців уже отримали 6,5 тис. грн держпідтримки через "Дію"

Федоров заявив, що понад 1,5 млн українців уже отримали 6,5 тис. грн держпідтримки через "Дію"

Понад 1,5 млн українців на сьогодні вже отримали 6,5 тис. грн державної підтримки через додаток "Дія", повідомив віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає Інтерфакс-Україна.

Зараз вже більше ніж 1,5 млн українців отримали ці гроші. Усі користувачі "Дії" можуть це зробити, це зручно, у кілька кліків. Ці гроші можна отримати на картку та проводити будь-які транзакції, - сказав він в ефірі телемарафону в суботу.

Крім того, Федоров нагадав, що в "Дії" також запущено цифровий документ для осіб, які через війну втратили свої документи або не встигли їх отримати. Він діятиме під час воєнного стану.

Як повідомлялося, Міністерство цифрової трансформації України запустило в Telegram чат-бот "є-Ворог". Усі, хто бачить російську техніку чи окупантів, може відправити на нього точну геолокацію їхнього розташування, а також фото та відео. Для цього потрібно буде підтвердити особу через програму "Дія".

Своєю чергою Національний банк України (НБУ) закликав учасників світового страхового ринку, зокрема іноземні страхові компанії та професійні об'єднання страховиків та перестраховиків, не приймати на страхування всі ризики, країнами походження яких є російська федерація та республіка білорусь.

Про це йдеться у відкритому листі НБУ, копія якого направлена ​​також ключовим страховим асоціаціям у США, ЄС, Японії, Туреччині та іншим державам-партнерам.

У Нацбанку вважають неприпустимим, щоб резиденти країни-агресора та держави, яка підтримує військові дії рф в Україні, забезпечували свої ризики у іноземних страховиків, отримуючи при цьому фінансовий захист та здійснюючи фінансову підтримку військової агресії росії проти нашої країни.

Нагадаємо, раніше Білий дім заявив, що США збираються позбавити Росію переваг членства у СОТ.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next