"Україна переможе": Мінфін розмістив військові облігації на 5,4 млрд грн

"Україна переможе": Мінфін розмістив військові облігації на 5,4 млрд грн

Міністерство фінансів України продало військових облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) на 5,4 млрд грн.

Про це Мінфін повідомив в Telegram.

​Дякуємо всім, хто підтримує державу інвестиціями! Україна переможе, — додали в Мінфіні.

Своєю чергою Верховна Рада у вівторок прийняла за основу та в цілому законопроєкт №7137-д, яким пропонується розширити повноваження Національного банку України (НБУ) на час дії у країні воєнного стану.

Як повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, за законопроєкт проголосували 340 народних депутатів за необхідних 226 голосів.

Законопроєкт пропонує дозволити НБУ на час воєнного стану купувати цінні папери в емітентів.

Крім цього, документ передбачає сплату НБУ прибутку за 2021 рік у першому кварталі 2022 року, пропонує зупинити право банків видавати бланкові кредити.

Нагадаємо, раніше Світовий банк додатково виділив Україні $200 млн.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Сполучені Штати передали Міноборони України фінансову допомогу на $7,85 млн Сполучені Штати передали Міноборони України фінансову допомогу на $7,85 млн
У США виділили додаткову фінансову допомогу у розмірі 7,5 мільйонів доларів для українських військових та Збройних Сил України.
Євросоюз виділив понад €25 мільйонів допомоги для постраждалих на Донбасі Євросоюз виділив понад €25 мільйонів допомоги для постраждалих на Донбасі
Європейська комісія оголосила про виділення фінансової та гуманітарної допомоги у розмірі 25,4 мільйонів євро на підтримку людей, які постраждали та продовжують потерпати від збройного конфлікту на Донбасі.
Loading...
Load next