Запуск "Північного потоку-2" може затягнутись – Bloomberg

Запуск "Північного потоку-2" може затягнутись – Bloomberg
Введення в експлуатацію газопроводу "Північний потік-2" може затягнутись до травня 2022 року.

Як повідомляє "Економічна правда" з посиланням на статтю агентства Bloomberg, запуск газопроводу залежить від ситуації у сфері енергетики Європи. 

Введення в експлуатацію газопроводу може затягнутись на кілька місяців. Якщо регулятори захочуть використати увесь час, відведений на розгляд проєкту, його можуть схвалити не раніше 8 травня 2022 року, - повідомляє агентство.

Раніше президент РФ Володимир Путін заявив, що постачання газу "Північним потоком - 2" може розпочатися "наступного дня" після схвалення проєкту.

Зазначається, що Федеральне мережеве агентство Німеччини має випустити проєкт рішення про сертифікацію до 8 січня, після чого його передадуть до Єврокомісії. Експерти мають оцінити, чи відповідає газопровід ринковим правилам ЄС, які забороняють одній компанії бути одночасно і власником трубопроводу, і постачальником газу.

На початку жовтня депутати Європарламенту засумнівалися у відповідності "Північного потоку - 2" цьому правилу і надіслали відповідного листа комісару ЄС з енергетики Кадрі Сімсон.

Bloomberg пише, що рішення комісії не може зупинити проєкт, але може затримати його схвалення.

Нагадаємо, раніше у Держдепі США передбачали, що «Північний потік—2» не запрацює до березня 2022 року.

Софія Курнат - pravdatutnews.com

 

 

Читайте також
Україна запропонувала Росії знижку на транспортування природного газу Україна запропонувала Росії знижку на транспортування природного газу
За інформацією Bloomberg, відповідна пропозиція вже обговорюється з європейськими партнерами.
"Україна активізувалася в цьому процесі": Арахамія заявив про друге дихання в боротьбі з "Північним потоком-2" "Україна активізувалася в цьому процесі": Арахамія заявив про друге дихання в боротьбі з "Північним потоком-2"
Скандальний газопровід "Північний потік-2" Росія збудувала в обхід України. Зокрема, на початку вересня 2021 року РФ оголосила про завершення будівництва газопроводу й вже до кінця року планує здійснити перші поставки газу через нього.
Loading...
Load next