США запровадили санкції проти Сбербанку та Альфа-Банку

США запровадили санкції проти Сбербанку та Альфа-Банку
Санкції торкнулися також російської еліти та їхніх сімей.

США вживають додаткових заходів для посилення економічного тиску на Росію та президента володимира путіна , оголосивши про нові санкції проти російських банків, а також деяких людей, включаючи дочок Путіна.

Сьогодні ми різко посилюємо фінансовий шок, вводячи повні блокуючі санкції проти найбільшої російської фінансової установи, Сбербанку, та його найбільшого приватного банку Альфа-Банку, – сказав високопоставлений офіційний представник адміністрації.

Зазначено, що Сбербанк утримує майже одну третину всіх активів російського банківського сектору, зазначив чиновник, додавши, що США зараз повністю заблокували понад дві третин російського банківського сектору.  

Крім того, високопоставлений чиновник оголосив: "У зв’язку з G7 та ЄС ми оголошуємо заборону на нові інвестиції в Росію. Це буде реалізовано указом, підписаним президентом США Джо Байденом. 

Адміністрація також повністю блокує санкції проти нової групи російської еліти та членів їх сімей включаючи:

  • дочок Путіна Марію Путіну та Катерину Тихонову,
  • дружину та доньку міністра закордонних справ Сергія Лаврова,
  •  членів Ради безпеки Росії, включаючи колишнього президента та прем’єр-міністра. Росії Дмитро Медведєв і прем'єр-міністр Михайло Мішустін.

За словами високопоставленого чиновника, США вже ввели санкції проти понад 140 олігархів та членів їхніх сімей і понад 400 російських урядовців. 

Яким буде вплив санкцій

Високопоставлений чиновник відзначив жахливий вплив заходів США на російську економіку після її вторгнення в Україну. 

Прогнозується, що цього року ВВП росії скоротиться подвійним числом. Тільки економічний шок цього року, як прогнозує МВФ, знищить економічні здобутки рф за останні 15 років, – сказав чиновник. 

Наголошуючи на ефективності санкцій для припинення війни путіна в Україні, високопоставлений чиновник намагався підкреслити вплив, який вони мають на життя в росії, і сказав, що путіну врешті доведеться рахуватися зі своїм народом. 

Навіть такий автократ, як путін, має соціальний договір з російським народом. Він забрав у них свободу в обмін на обіцянку стабільності, і тому не дає їм стабільності, – сказав чиновник.

Нагадаємо, Європейський Союз зрештою буде змушений запровадити санкції на імпорт російських нафти і газу, щоби рф припинила війну в Україні.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Росія оголосила про завершення будівництва "Північного потоку-2" Росія оголосила про завершення будівництва "Північного потоку-2"
Скандальний газопровід "Північний потік-2" Росія будує в обхід України, Однак, РФ використовує газопровід для підриву безпеки України, оскільки він є найбільшим геополітичним проєктом Кремля.
"Україна активізувалася в цьому процесі": Арахамія заявив про друге дихання в боротьбі з "Північним потоком-2" "Україна активізувалася в цьому процесі": Арахамія заявив про друге дихання в боротьбі з "Північним потоком-2"
Скандальний газопровід "Північний потік-2" Росія збудувала в обхід України. Зокрема, на початку вересня 2021 року РФ оголосила про завершення будівництва газопроводу й вже до кінця року планує здійснити перші поставки газу через нього.
"Північний потік-2" можна та потрібно зупинити - Вітренко "Північний потік-2" можна та потрібно зупинити - Вітренко
За словами Юрія Вітренка, Україні потрібні гарантії збереження транзиту газу через її територію, оскільки він знижує ризик повномасштабної війни.
Loading...
Load next