Збитки, які російські військові завдали "Енергоатому", оцінюють у 18 млрд грн

Збитки, які російські військові завдали "Енергоатому", оцінюють у 18 млрд грн

За час повномасштабної російсько-української війни окупанти завдали серйозної шкоди держпідприємству "Енергоатом", а саме Запорізькій АЕС, що належить ДП. Загальна сума збитків станом на 11 квітня становить 18,3 млрд грн.

При обстрілах Запорізької атомної електростанції російські загарбники пошкодили низку об'єктів на її території, завдавши збитків, які за попередніми оцінками становлять 18,3 млрд гривень, - повідомили в "Енергоатомі".

Ця сума — попередній підрахунок, що складається з вартості пошкоджених росіянами об'єктів ЗАЕС.

Зокрема, під час штурму Запорізької АЕС загарбники пошкодили обладнання та будинки, з яких корпус навчально-тренувального центру відновленню не підлягає.

Російські військові обстріляли робочий корпус будівлі Атоменергомашу (АЕМ), також відомо про пошкодження обладнання Атомремонтсервісу (АРС), яке під час захоплення було на території ЗАЕС.

Своєю чергою захоплена росіянами Запорізька АЕС працює, а Енергодар перебуває під постійним терористичним тиском військ РФ.

Про це заявив очільник Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух в інтерв'ю LIGA.net.

Значна частина Запорізької області була окупована в перші тижні повномасштабного вторгнення Росії. Включно з атомною електростанцією в Енергодарі.

Запорізька АЕС працює. Ситуація складна, бо всі працюють під дулом автомата. Так само намагаються завести людей в міськраду і захопити систему управління. Енергодар перебуває під постійним терористичним тиском, - заявив він.

На думку Старуха, росіяни самі підуть з АЕС, коли ЗСУ будуть звільняти Запорізьку область.

Енергодар розташований у такому місці, що це – глухий кут. І залишатися в ньому немає сенсу. Для них атомна станція – як валіза без ручки. Там нічого не зробиш, - додав він. 

Як відомо, присутність працівників російської атомної корпорації "Росатом" на Запорізькій АЕС становить загрозу ядерної та радіаційної безпеки. Через окупацію станції російськими військами неможливо забезпечити безпечну експлуатацію АЕС.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
В Енергоатомі повідомили, що всі українські АЕС продовжують стабільно працювати В Енергоатомі повідомили, що всі українські АЕС продовжують стабільно працювати
Вчора в МАГАТЕ заявили, що співробітники ЧАЕС не мають умов для відпочинку, що позначається на їх роботі.
Федоров розповів, на що витратили гроші, які українці зібрали через «Дію» Федоров розповів, на що витратили гроші, які українці зібрали через «Дію»
Українці через «Дію» зібрали понад 300 млн гривень для ЗСУ.
Loading...
Load next