Після війни українська економіка зможе відновитися набагато швидше ніж російська — аналітики

Після війни українська економіка зможе відновитися набагато швидше ніж російська — аналітики
На відновлення показників економіки до довоєнного стану Україні потрібно буде приблизно 5 років, росії - 10.

Економіці росії знадобиться приблизно 10 років, щоб відновитись до рівня 2021 року. Тоді як економіка України зможе повернутись до довоєнного рівня за 5 років. Т

Про це поінформували аналітики компанії S&P Global Market Intelligence, яких цитує російське видання РБК.

Відтак падіння російського ВВП у поточному році становитиме 11,1%. За прогнозом, до 2023 року падіння ВВП Росії сповільниться до 1,9%. Ще через рік економіка Росії почне зростати — на 1,6%. На думку аналітиків, до 2026 року ВВП Росії збільшиться на 1,9%.

Водночас ВВП України, за прогнозом аналітиків, цього року скоротиться на 45,7%. Але відновитись українська економіка зможе значно швидше ніж російська, повернувшись до довоєнних показників уже за п'ять років.

Інфляція в Росії:

  • у 2022 році становитиме 17,8%,
  • у 2023 році сповільниться до 10%,
  •  у 2026 році сповільниться – до 4,6%.

Крім того, падіння економіки очікується також у Білорусії, Киргизії та Таджикистані через їхні тісні економічні зв'язки з Росією.

Зазначено також, що зростання світового ВВП у 2022 році уповільниться до 3,2% (після зростання на 5,8% у 2021 році), вважають у S&P Global Market Intelligence.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
У випадку війни з Росією, економіка ЄС дуже постраждає, — ексглава МВФ У випадку війни з Росією, економіка ЄС дуже постраждає, — ексглава МВФ
Від зростання цін на енергоносії та продукти харчування до економічних санкцій і шкоди, завданої інвестиційній довірі, наслідки можуть бути далекосяжними, але їх важко оцінити кількісно.
Посівна у воєнний час: аграріям спростили доступ до пального і пестицидів Посівна у воєнний час: аграріям спростили доступ до пального і пестицидів
Посівна в Україні через холодну погоду зсувається на кінець березня, а в деяких областях — навіть на першу декаду квітня. Це дасть змогу аграріям краще підготуватися до виходу в поле, повідомив Лещенко.
Loading...
Load next