Напади росії на зернову мережу України – це крок до усунення конкурента на ринку

Напади росії на зернову мережу України – це крок до усунення конкурента на ринку
Таку думку висунув міністр сільського господарства Німеччини.

Атаки росії на зернову інфраструктуру України виглядають як спроби знизити конкуренцію на експортних ринках Росії, заявив у понеділок міністр сільського господарства Німеччини Джем Оездемір.

Про це пише Reuters, передає ПравдаТУТ News.

Україна може втратити десятки мільйонів тонн зерна через блокаду росією своїх чорноморських портів, що спричинить продовольчу кризу, яка вразить Європу, Азію та Африку, заявив у понеділок президент Володимир Зеленський.

Ми неодноразово отримуємо повідомлення про цілеспрямовані атаки Росії на зернові силоси, склади добрив, сільськогосподарські території та інфраструктуру, — цитує Оездемір Редакціонснетцверк Дойчланд, мережу співпраці німецьких регіональних газет.

росія ж продовжує заперечувати напади на цивільну інфраструктуру.

Зростає підозра, що президент росії володимир путін прагне в довгостроковій перспективі усунути Україну як конкурента, — цитує Оездеміра.

Для довідки: Україна та росія традиційно є основними конкурентами на світових ринках зерна. Світові ціни на пшеницю зросли приблизно на 40% після того, як 24 лютого Україна припинила поставки на світові ринки з Чорного моря.

За даними Міжнародної зернової ради, Україна була четвертим у світі експортером зерна у 2020-2021 роках, продавши за кордон 44,7 млн ​​тонн. Після російського вторгнення обсяги експорту різко впали.

Нагадаємо, росіяни можуть вкрасти зерна в Україні на сотні мільйонів доларів.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Loading...
Load next