"Це наша солідарність з Україною": Литва відмовилася від російських енергоресурсів

"Це наша солідарність з Україною": Литва відмовилася від російських енергоресурсів
Литва отримує газ від США за допомогою терміналу СПГ в Клайпеді.

На тлі повномасштабного військового вторгнення Росії на територію Литва з 22 травня не отримуватиме російські газ, нафту та електрику. Про це повідомляє Delfi.

Це вираження нашої солідарності з Україною, що воює, ми не можемо дозволити, щоб на наші гроші фінансувалася російська військова машина, — заявив міністр енергетики Литви Дайнюс Крейвіс.

Як він зазначив, повної енергетичної незалежності країна досягне після успішного завершення синхронізації, а свої потреби в електроенергії покриє шляхом власної зеленої енергетики і стане державою-експортером.

Литва отримує газ від США за допомогою терміналу СПГ в Клайпеді. Країна споживає власну електрику, а також імпортує її з країн ЄС.

Нагадаємо, що Ірландія працює над конфіскацією активів рф для передачі Україні.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Посівна у воєнний час: аграріям спростили доступ до пального і пестицидів Посівна у воєнний час: аграріям спростили доступ до пального і пестицидів
Посівна в Україні через холодну погоду зсувається на кінець березня, а в деяких областях — навіть на першу декаду квітня. Це дасть змогу аграріям краще підготуватися до виходу в поле, повідомив Лещенко.
У випадку війни з Росією, економіка ЄС дуже постраждає, — ексглава МВФ У випадку війни з Росією, економіка ЄС дуже постраждає, — ексглава МВФ
Від зростання цін на енергоносії та продукти харчування до економічних санкцій і шкоди, завданої інвестиційній довірі, наслідки можуть бути далекосяжними, але їх важко оцінити кількісно.
Loading...
Load next