Для передачі Україні: Ірландія працює над конфіскацією активів рф

Для передачі Україні: Ірландія працює над конфіскацією активів рф

Ірландія працює над тим, щоб вилучити російські активи для їх подальшої передачі на користь України. Про це розповів спікер Нижньої палати Парламенту Ірландії Шон О’Фаріл на зустрічі з прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем у Києві, повідомляє Урядовий портал.

Він висловив подяку українському народу за сміливість і запевнив, що Ірландія й далі буде допомагати українцям.

Крім цього, спікер Верхньої палати Марк Дейлі наголосив, що їхня держава продовжить підтримувати заявку України на членство в Європейському Союзі. За його словами, у Ірландії не сумніваються в позитивному рішенні. 

У свою чергу, Денис Шмигаль подякував Ірландії за вже отриману гуманітарну, фінансову й військову допомогу. А також за підтримку й поради на шляху України до ЄС.

Своєю чергою Національний банк України оцінює скорочення економіки через війну щонайменше на третину порівняно із довоєнними показниками.

Про це заявила перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова під час весняного ділового форуму у Львові, передає "Укрінформ".

За нашими оцінками, економіка може впасти не менш ніж на третину, - сказала Рожкова.

На її думку, це залежатиме від того, наскільки довго триватиме війна, яку частину нашої території вона охопить.

Так, у березні бойовими діями було охоплено 10 областей, які виробляти 55% ВВП України. Вже у квітні бойовими діями охоплені території, які формували близько 20% ВВП. При цьому бойові дії зруйнували ланцюжки постачання по всій Україні.

За нашими оцінками, фізичні втрати активів бізнесу – приміщення, потужності тощо – приблизно 100 млрд доларів. Це тільки на сьогодні, війна ще триває, - зазначила Рожкова.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що під впливом міжнародних санкцій, економіка рф продовжує стабільно руйнуватися.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next