ЄС працює над виділенням Україні 18 мільярдів євро допомоги у 2023 році

ЄС працює над виділенням Україні 18 мільярдів євро допомоги у 2023 році

Країни Євросоюзу обговорюють надання Україні щомісячної фінансової допомоги у 1,5 млрд єро, таким чином допомога у 2023 році очікується на рівні 18 млрд євро. Про це президентка Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн заявила на відкритті Міжнародної експертної конференції щодо відновлення, відбудови й модернізації України у Берліні 25 жовтня.

Україна потребує надійної підтримки. ЄС готовий взяти на себе, і я працюю з країнами-членами задля того, аби ЄС міг надавати Україні підтримку обсягом до 1,5 млрд доларів на кожен місяць війни. Йдеться про 18 млрд доларів у 2023 році, – заявила вона. 

Голова Єврокомісії нагадала, що на покриття поточних видатків бюджету, зокрема, на зарплати лікарям, вчителям та військовим, Україна потребує близько 3-5 млрд доларів щомісяця. 

Нагадаємо, що Зеленський закликав ЄС створити фінансовий "Рамштайн".

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

 

Читайте також
Євросоюз виділив понад €25 мільйонів допомоги для постраждалих на Донбасі Євросоюз виділив понад €25 мільйонів допомоги для постраждалих на Донбасі
Європейська комісія оголосила про виділення фінансової та гуманітарної допомоги у розмірі 25,4 мільйонів євро на підтримку людей, які постраждали та продовжують потерпати від збройного конфлікту на Донбасі.
До вересня цього року Україна зможе отримати 600 мільйонів євро від ЄС До вересня цього року Україна зможе отримати 600 мільйонів євро від ЄС
Україна розраховує ще до вересня отримати другий транш та макрофінансову допомогу від Європейського Союзу, розмір якої становитиме – 600 мільйонів євро.
В Україні перерахують пенсії працюючим пенсіонерам: як зміняться виплати з 1 червня В Україні перерахують пенсії працюючим пенсіонерам: як зміняться виплати з 1 червня
Українським пенсіонерам, які працюють, у червні цього року проведуть перерахунок пенсій, хоча раніше це робилося у квітні. Однак пенсіонери також зможуть отримати доплати як за квітень, так і за травень 2021 року, лише заднім числом.
Loading...
Load next