Україна та Польща розпочали перемовини про спільний контроль на кордоні

Україна та Польща розпочали перемовини про спільний контроль на кордоні

Делегації України та Польщі розпочали у Варшаві перший раунд перемовин щодо впровадження спільного митного та прикордонного контролю. Про це повідомила пресслужба Міністерства інфраструктури.

Попередньо така угода має визначити правила роботи спільних пунктів пропуску, обміну інформацією між контролюючими службами, принципи протидії нелегальній міграції, проведення спільних патрулів. Також проєкт передбачає можливість контрольними службами двох країн делегувати одна одній виконання своїх службових повноважень та функцій.

Спільний контроль на кордоні повинен спростити та пришвидшити його перетин для міжнародних перевізників і приватних осіб. Після підписання угоди Україна стане країною, яка не входить до складу Євросоюзу, але має подібні пункти пропуску з країною-членом ЄС.

Розпочатий у середу перший раунд перемовин триватиме два дні і має завершиться напрацюванням базової редакції документа.

У Міністерстві інфраструктури нагадали, що загальний товарообіг між Україною і Польщею за 10 місяців 2022 року склав понад 10,3 млрд доларів, а за весь минулий рік – майже 10,2 млрд дол.

Нагадаємо, що суд арештував активи Гінера, Бабакова та Воєводіна в Україні.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
Україна отримає американський газ від польської компанії Україна отримає американський газ від польської компанії
Це вже вдруге, коли американський газ постачають в Україну завдяки співпраці польської та української компаній.
Українські перевізники у четвер вийдуть протестувати до посольства Польщі Українські перевізники у четвер вийдуть протестувати до посольства Польщі
Відсутність необхідної кількості дозволів Республіки Польща стала однією із основних проблем для міжнародних автомобільних перевізників України
Шмигаль розповів скільки заборгувала Україна Шмигаль розповів скільки заборгувала Україна
Шмигаль також зазначив, що питання про транш від МВФ для України повинне бути вирішене позитивно, але термінів отримання грошей він не назвав.
Loading...
Load next