Україна розпочала імпорт електроенергії - Укренерго

Україна розпочала імпорт електроенергії - Укренерго

Станом на 18 травня відбуватиметься невеликий імпорт електроенергії зі Словаччини, а в години профіциту – експорт.

Про це повідомляє НЕК «Укренерго».

Наразі виробництво електроенергії достатньо для покриття споживання. Сьогодні вдень упродовж трьох годин триватиме невеликий імпорт зі Словаччини. У нічні та денні години, коли в енергосистемі є надлишок потужності і знижене споживання, продовжується експорт до Молдови та Польщі, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що сьогодні у вечірні години прогнозується такий же рівень споживання, як і вчора, для покриття якого будуть задіяні всі наявні резерви потужності. Ремонтна кампанія на електростанціях триває. В Укренерго закликають зменшити використання електроенергії з 19:00 до 22:00.

У компанії також повідомили, що вечірні та нічні масовані ракетні та дронові атаки росіян по Україні не завдали нових пошкоджень енергетичній інфраструктурі магістральних мереж.

Водночас внаслідок обстрілів є пошкодження у мережах операторів систем розподілу (обленерго), зокрема на Хмельниччині. Також на прикордонних та прифронтових територіях внаслідок інтенсивних обстрілів знеструмлені низка споживачів на Херсонщині, Миколаївщині, Харківщині, Донеччині та Запоріжжі. Ремонтні бригади обленерго відновлюють живлення.

Нагадаємо, 47-річний коригувальник російського вогню отримав довічне ув’язнення

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Секретаріат Енергоспівтовариства погодив остаточну сертифікацію "Укренерго" Секретаріат Енергоспівтовариства погодив остаточну сертифікацію "Укренерго"
Українська енергетична система вже скоро об’єднається з європейською.
Заборонити імпорт товарів з Білорусі пропонує ВРУ Заборонити імпорт товарів з Білорусі пропонує ВРУ
У Верховній Раді зареєстрували відповідний законопроект.
Створення газового хабу на території України Створення газового хабу на території України
Газовий хаб допоможе стабільно забезпечувати увесь європейський регіон. "Одна з наших стратегічних цілей - створення газового хабу на території України", - про це повідомив заступник міністра енергетики Максим Немчинов під час виступу на Українському газовому інвестиційному конгресі.
Loading...
Load next