Укрзалізниця та Молдова відновить залізничний коридор

Укрзалізниця та Молдова відновить залізничний коридор

Укрзалізниця спільно з ДП «Залізниця Молдови» підписали меморандум щодо реалізації проєкту з відбудови залізничного коридору Валчінет — Окніца — Бєльці — Унгень — Кишинів — Каїнари. Вартість проекту становить €32 млн.

Про це пише пресслужба Укрзалізниці.

Протяжність ділянки становить понад 400 км. Вона проходить територією Молдови. Проєкт розроблено залізничниками Молдови в рамках ініціативи «Шляхи солідарності», що підтримується Єврокомісією та передбачає розвиток альтернативних логістичних шляхів, зокрема для експорту аграрної продукції України.

Реалізація проєкту здійснюватиметься на кошти партнерів та міжнародних фінансових установ, які виділяють Республіці Молдова €32 млн.

Будівництво залізничної дороги завершать та відкриють наприкінці 2024 року.

Підписання меморандуму — це продовження нашої співпраці, яка дозволить розширити логістичні можливості між країнами та збільшити експортний потенціал. Це також перший приклад реалізації великого спільного проєкту між країнами-партнерами, який фінансують міжнародні інституції, — зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.

Нагадаємо, Берлін схвалив українські удари по території рф

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Ефективне управління: нова угода між Укрзалізницею та Deutsche Bahn Ефективне управління: нова угода між Укрзалізницею та Deutsche Bahn
Вже у 2022 році Deutsche Bahn допоможуть Укрзалізниці у сфері управління пасажирськими перевезеннями.
"Укрзалізниця" відзвітувала про 1,4 млрд збитків за перше півріччя "Укрзалізниця" відзвітувала про 1,4 млрд збитків за перше півріччя
Станом на липень "Укрзалізниця" має 39,1 млрд грн кредитів перед банками. Збитки компанії збільшилися через невиконання планових вантажних перевезень та пасажирських перевезень.
Кабмін призначив новим очільником "Укрзалізниці" ексменеджера Ахметова Кабмін призначив новим очільником "Укрзалізниці" ексменеджера Ахметова
Уряд звільнив з посади керівника "Укрзалізниці" Івана Юрика та натомість призначив нового тимчасового голову правління - ним став колишній менеджер олігарха Рената Ахметова.
Loading...
Load next