Британські банки уникають компаній, які торгують з Україною

Британські банки уникають компаній, які торгують з Україною

Банки примусово закривають рахунки британських компаній, які торгують з українськими партнерами, через занепокоєння російськими санкціями та відмиванням грошей. Лідери бізнесу попередили, що це перешкоджає підтримувати зруйновану війною економіку України. 

Про це повідомляє Foreign Ukraine.

У листі до міністра фінансів Великобританії Ендрю Гріффіта, співголова Британсько-української торгівельної палати (BUCC) Бейт Томс сказав, що британські компанії дедалі частіше «бояться торгувати з Україною через ризик закриття банківського рахунку.

У листі від 26 липня 2023 року, копія якого також надіслана міністру бізнесу й торгівлі Великобританії Нусрату Гані, стверджується, що BUCC отримала численні скарги від компаній, яким закрили банківські рахунки або відмовили у спробах відкрити рахунки через операції в Україні.

Проведення навіть однієї української транзакції може призвести до закриття рахунку, — написав Томс.

Банки наполягають на тому, що вони повинні дотримуватися своїх юридичних і регулятивних зобов’язань, зокрема тих, що стосуються дотримання санкцій Заходу проти Росії, яка зараз окупувала частину України. Операції з непідконтрольними уряду регіонами України є складними і можуть виникнути затримки під час перевірки. Вони наполягають, що торгівля з Україною безпосередньо не заборонена.

Якщо торгівля Сполученого Королівства з Україною буде неможливою для малих і середніх підприємств, економіки Великобританії та України постраждають і це не дозволить Україні фінансувати свою оборону та зробить ще більш залежною від зовнішньої допомоги, — попередив Томс.

У листі Томса зазначається, що «кілька десятиліть тому» Україна була визначена британськими банками як «ризикована юрисдикція для ведення бізнесу їхніми клієнтами», але наполягає, що «відтоді Україна значно просунулась у сфері верховенство права».

Британсько-українська ділова рада, яка заснована Лондонською торгово-промисловою палатою ще у січні 2023 року погодилася, що надто обережний підхід британських банків перешкоджає економічним контактам між двома країнами.

Нагадаємо, В рф розбився літак голови ПВК "Вагнера"

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Банківська система України продовжує працювати, готівка в банкоматах є, – НБУ Банківська система України продовжує працювати, готівка в банкоматах є, – НБУ
Зберігаймо спокій, читаймо перевірені новини та віримо в ЗСУ!
ПриватБанк скоро виставлять на продаж, – НБУ ПриватБанк скоро виставлять на продаж, – НБУ
Нацбанк України та Міністерство фінансів планує приватизацію державних банків.
Українські банки почали автоматично стягувати кошти з боржників Українські банки почали автоматично стягувати кошти з боржників
Тепер Приватбанк, Монобанк, ПроКредит Банк та ще 4 банки будуть списувати борги українців автоматично. Загальна сума боргів українців які можуть стягнути банки становить понад 5 мільйонів.
Loading...
Load next