Україна відновлює повноцінну торгівлю електроенергією з Румунією

Україна відновлює повноцінну торгівлю електроенергією з Румунією

Україна та Румунія провели спільний аукціон із продажу доступу до пропускної спроможності міжнародних ліній передачі електроенергії.

Про це повідомляє профільне видання Ex&Pro Consulting.

Україна з 3 листопада відновлює торгівлю електроенергією з Румунією. Це стало можливо завдяки спільним аукціонам з доступу до міждержавних електромереж, які відбулися напередодні. Перший спільний аукціон Україна та Румунія провели 2 листопада. 

За даними "Укренерго", максимальна пропускна спроможність на експорт була запропонована на рівні 200 МВт, на імпорт - 400 МВт. 32% запропонованої пропускної спроможності для експорту викупили Сіпіджі Енерджі, ДТЕК Західенерго, Енерго Ресурс Рі Груп.

Дев’ять компаній викупили 44% запропонованої пропускної спроможності для імпорту до Румунії. 3 листопада має бути фактично імпортовано 186 МВт/год, експортовано - 95 МВт/год, за даними європейської мережі операторів системи передачі електроенергії ENTSO-E.

"Укренерго" очікує, що спільні аукціони з іншими країнами - Польщею, Словаччиною та Угорщиною - запрацюють на загальноєвропейській платформі JAO (Joint auctioning Office) з початку 2024 року, ‒ написав керівник "Укренерго" Володимир Кудрицький.

Нагадаємо, Україна досліджуватиме безпеку штучного інтелекту разом із 28 країнами

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next