Рада ЄС схвалила надання Україні €4,2 мільярда траншу

Рада ЄС схвалила надання Україні €4,2 мільярда траншу

Рада ЄС 6 серпня дала дозвіл на надання Україні траншу у розмірі близько 4,2 мільярда євро в межах програми Ukraine Facility.

Про це йдеться у пресрелізі Ради ЄС.

У прийнятому сьогодні рішенні Рада ЄС дійшла висновку, що Україна виконала передбачені Українським планом необхідні умови та реформи для отримання коштів, які будуть виплачені з Ukraine Facility. Ці реформи охоплюють управління державними фінансами, управління державними підприємствами, бізнес-середовище, енергетику та розмінування, - йдеться у повідомленні.

Рада ЄС також наголосила на важливості якнайшвидшого виділення коштів, зважаючи на складну фінансову ситуацію в Україні.

В Українському плані викладено наміри України щодо відновлення, реконструкції та модернізації країни та реформ, які вона планує здійснити в межах процесу вступу до ЄС протягом наступних чотирьох років.

У травні Рада ЄС дійшла висновку, що Український план відповідає передумовам, необхідним для отримання Україною до 50 мільярдів євро у межах Ukraine Facility.

Нагадаємо, Україна отримала $3,9 млрд безповоротного гранту від США

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
У випадку війни з Росією, економіка ЄС дуже постраждає, — ексглава МВФ У випадку війни з Росією, економіка ЄС дуже постраждає, — ексглава МВФ
Від зростання цін на енергоносії та продукти харчування до економічних санкцій і шкоди, завданої інвестиційній довірі, наслідки можуть бути далекосяжними, але їх важко оцінити кількісно.
До вересня цього року Україна зможе отримати 600 мільйонів євро від ЄС До вересня цього року Україна зможе отримати 600 мільйонів євро від ЄС
Україна розраховує ще до вересня отримати другий транш та макрофінансову допомогу від Європейського Союзу, розмір якої становитиме – 600 мільйонів євро.
Євросоюз виділив понад €25 мільйонів допомоги для постраждалих на Донбасі Євросоюз виділив понад €25 мільйонів допомоги для постраждалих на Донбасі
Європейська комісія оголосила про виділення фінансової та гуманітарної допомоги у розмірі 25,4 мільйонів євро на підтримку людей, які постраждали та продовжують потерпати від збройного конфлікту на Донбасі.
Loading...
Load next