За сім місяців банки отримали майже ₴112 мільярдів прибутку

За сім місяців банки отримали майже ₴112 мільярдів прибутку

У січні – липні 2024 року українські банки отримали 119,44 млрд грн прибутку, що на 22% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Про це повідомив Опендатабот з посиланням на дані НБУ.

119,44 млрд грн прибутку разом отримали банки в Україні. Це на 22% більше, ніж за аналогічний період торік - 97,53 млрд грн, - йдеться в повідомленні.

За звітний період збільшился і сума податку на прибуток - до 25,83 млрд грн. Відтак, чистий прибуток банків становив 93,61 млрд грн проти 83,18 млрд грн роком раніше (+13%).

За даними Опендатаботу, 86% сукупного прибутку, або 80,13 млрд грн, отримали 10 банків України, серед яких найбільше заробили державні ПриватБанк (37,16 млрд грн після оподаткування) та Ощадбанк (11 млрд грн).

Загалом на державні банки припадає 63% від загального прибутку усіх банків.

Банки з іноземним капіталом за 7 місяців отримали 21,4 млрд грн прибутку (+9%) і сплатили 7,26 млрд грн податку на прибуток. Лідером у цьому секторі залишається Райффайзен Банк, який отримав 4,87 млрд грн (+28% до показника минулого року) та сплатив 1,63 млрд грн податку на прибуток.

Нагадаємо, Болгарія та Німеччина спільно закуплять системи IRIS-T

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Банківська система України продовжує працювати, готівка в банкоматах є, – НБУ Банківська система України продовжує працювати, готівка в банкоматах є, – НБУ
Зберігаймо спокій, читаймо перевірені новини та віримо в ЗСУ!
ПриватБанк скоро виставлять на продаж, – НБУ ПриватБанк скоро виставлять на продаж, – НБУ
Нацбанк України та Міністерство фінансів планує приватизацію державних банків.
Українські банки почали автоматично стягувати кошти з боржників Українські банки почали автоматично стягувати кошти з боржників
Тепер Приватбанк, Монобанк, ПроКредит Банк та ще 4 банки будуть списувати борги українців автоматично. Загальна сума боргів українців які можуть стягнути банки становить понад 5 мільйонів.
Loading...
Load next