В США на 10 років засудили українця, якого звинувачують у кібератаках

В США на 10 років засудили українця, якого звинувачують у кібератаках
35-річного українця засудили на 10 років ув'язнення через здійснення кібератак, після того, як він визнав себе винним в участі у діяльності хакерської групи FIN7, чисельність якого становила понад 70 осіб.

Суд Вашингтона засудив 35-річного громадянина України, Федора Гладиря до 10 років позбавлення волі за здійснення неодноразових кібератак, які привели до фінансових втрат на суму понад $ 1 млрд. Кібершахраї завдяки злому систем американських компаній отримували доступ до особистих даних клієнтів. 

Про це йдеться на сайті мін'юсту США, повідомляє видання "Радіо Свобода".

Зазначимо, що Гладир був заарештований у німецькому Дрездені ще у 2018 році та екстрадований до Америки. Однак, у вересні 2019 року він визнав свою провину за обвинуваченнями в здійсненні кібератак і шахрайстві в обмін на зняття решти обвинувачень.

Федір Гладир

Зокрема йому висунули 26 обвинувачень до того, як він погодився визнати свою провину і заплатити 2,5 мільйона доларів відшкодування. Додамо, що до 10-ти років ув'язнення додадуть також ті три роки, які Гладир вже відсидів у в'язниці.

Відповідно до матеріалів звинувачення, кіберзлочинці в складі хакерської групи FIN7 зламували комп'ютерні мережі підприємств по всій території Сполучених Штатів Америки. У зв'язку із цим шахраям вдалося виявити дані більш ніж 20 мільйонів осіб. Зазначимо, що серед постраждалих хакерів виявилися американські мережі ресторанів швидкого харчування Chipotle, Red Robin і Chili's. 

Читайте також
У США затримали банду злочинців, які вкрали з сейфів в Україні понад 30 мільйонів доларів У США затримали банду злочинців, які вкрали з сейфів в Україні понад 30 мільйонів доларів
Виявилось, що організаторами злочинної групи були українці, які мали подвійне громадянство. Зокрема учасникам банди вдалось вкрасти із банківських сейфів України понад 30 мільйонів доларів.
США може відправити свої військові кораблі у Чорне море через ситуацію із Росією США може відправити свої військові кораблі у Чорне море через ситуацію із Росією
Америка розглядає можливість відправлення військових кораблів у Чорне море протягом найближчих декількох тижнів. В такий спосіб хочуть підтримати Україну через посилену військову присутність РФ біля українських кордонів.
Авіакомпаніям США радять обережніше літати над Україною та Росією Авіакомпаніям США радять обережніше літати над Україною та Росією
Сполучені Штати Америки рекомендують своїй авіаперевізникам бути обережнішими та пильнішими під час польотів над територією України та Російської Федерації.
Loading...
Load next