У США затримали банду злочинців, які вкрали з сейфів в Україні понад 30 мільйонів доларів

У США затримали банду злочинців, які вкрали з сейфів в Україні понад 30 мільйонів доларів
Виявилось, що організаторами злочинної групи були українці, які мали подвійне громадянство. Зокрема учасникам банди вдалось вкрасти із банківських сейфів України понад 30 мільйонів доларів.

Викрити зловмисників вдалось завдяки спільній співпраці українських та американських поліцейських. Злочинне угруповання складалось щонайменше з 25 осіб де кожен з учасників мав свою роль, усі вони спеціалізувались на обкраданнях банківських сейфів.

Про це сьогодні повідомила пресслужба Міністерства внутрішніх справ України.

"Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що приблизно у 2012 – 2015 роках, двоє громадян України, які водночас є громадянами США, однак не вийшли з громадянства України, вирішили систематично таємно викрадати чуже майно з індивідуальних (банківських, депозитних) сейфів, проникаючи до банківських сховищ", - йдеться у повідомленні відомства.

Зокрема, лише протягом 2015-2016 роках у Києві жертвами зловмисників стала 51 людина – підозрювані викрали з їхніх банківських сейфів майно загалом на майже 170 млн грн або понад 30 млн доларів США. Проте, у 2015-2018 учасники угрупування покинули територію України та вчиняли свої дії у Білорусі, Молдові, Грузії, Північній Македонії та Латвії.

Зазначимо, аби безперешкодно вчиняти викрадення коштів із банківських сейфів зловмисники підробляли паспорти і договори оренди банківських сейфів.

Тепер за скоєне злочинцям загрожує 20 років позбавлення волі у США, також кримінальні провадження проти злочинців розслідують і в Україні. Для викриття та затримання зловмисників українські поліцейські упродовж трьох років тісно співпрацювали з правоохоронцями кількох країн, зокрема США, Латвії, Молдови, Македонії, Грузії, Азербайджану та Узбекистану. 

Читайте також
СБУ "спіймало на гарячому" начальника кримінальної поліції, під час отримання хабаря СБУ "спіймало на гарячому" начальника кримінальної поліції, під час отримання хабаря
Служба безпеки України затримала на хабарі начальника відділу кримінальної поліції одного з управлінь поліції Києва.
В США на 10 років засудили українця, якого звинувачують у кібератаках В США на 10 років засудили українця, якого звинувачують у кібератаках
35-річного українця засудили на 10 років ув'язнення через здійснення кібератак, після того, як він визнав себе винним в участі у діяльності хакерської групи FIN7, чисельність якого становила понад 70 осіб.
Шахрайська схема на 1 мільйон гривень: НАБУ затримало експосадовця Нацполіції Шахрайська схема на 1 мільйон гривень: НАБУ затримало експосадовця Нацполіції
Національне антикорупційне бюро під час отримання неправомірної вигоди, затримало колишнього начальника Департаменту вибухотехнічної служби. Посадовець намагався привласнити собі майже 1 мільйон гривень.
Loading...
Load next