Росія стягує свої війська для того, аби Україна визнала окупацію Донбасу

Росія стягує свої війська для того, аби Україна визнала окупацію Донбасу
В Офісі Президента назвали головну мету стягування військ Російської Федерації до українсько-російських кордонів. Цим самим Росія намагається змусити українську владу визнати незаконну окупацію частини Донецької і Луганської областей.

Найкраще про плани Росії щодо України звісно, що знають у Кремлі, однак останніми свїми діями РФ намагається ще більше посилити нервозну ситуацію, як в Україні, так і серед інших світових держав. Про це заявив у коментарі інформаційному агенству РБК-Україна радник голови Офісу президента Михайло Подоляк. 

"Але при цьому з кожним днем наростає увагу світу до цієї ситуації, і цей фактор працює на нашу користь", - зазначив радник голови ОП.

Зокрема посадовець також заявив, що є відверті спроби з допомогою різних форм тиску домогтися від України визнання як би "миром" окупації на Донбасі.

"Тобто змусити Україну прийняти те, що там є, в тому вигляді, як воно там є. Але це точно не може спрацювати", - зазначив Подоляк.

До того ж заступник голови Офісу Президента розповів про очікування України від нормандської зустрічі, яка до речі повинна відбутись сьогодні.

"Головне, чого можемо очікувати від цієї зустрічі, це розуміння, чи повертається російська сторона до змістовних переговорів. Можна сказати жорсткіше: чи повертається до адекватності", - розповів посадовець. 

Нагадаємо, що президент Франції Емманюель Макрон, заявив, що США та країни Європейського Союзу повинні дати зрозуміти Росії, що вони ніколи більше не допустять ще однієї військової операції на території України

Читайте також
ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії
Командувач Об'єднаних сил ЗС України Сергій Наєв повідомив, що щотижня українські військові проходять тренування і навчання. Зокрема такі навчання зараз відбуваються на полігонах Херсонщини.
Папа Римський закликав запобігти насильству на сході України Папа Римський закликав запобігти насильству на сході України
Папа Римський Франциск із тривогою слідкує за усіма подіями, які відбуваються на Донбасі і закликає запобігти ескалації насильства в Україні, з боку Російської Федерації.
В Росії заявили про високу напругу на Донбасі В Росії заявили про високу напругу на Донбасі
В Кремлі зазначають, що напруга на Донбасі й надалі залишається "вищою, ніж норма". Зокрема прессекретар російського президента Дмитро Пєсков згадав й про можливу зустріч президентів України та Росії.
Loading...
Load next