Військові кораблі США покинули Чорне море після закінчення навчань Sea Breeze 2021

Військові кораблі США покинули Чорне море після закінчення навчань Sea Breeze 2021
Військові міжнародні навчання Sea Breeze-2021 у Чорному морі за участі 32 країн завершилися 10 липня.

Американські військові кораблі, ракетний винищувач класу Arleigh Burk USS Ross і транспортно-десантний корабель USNS Yuma, залишили акваторію Чорного моря після участі у міжнародних військово-морських навчаннях Sea Breeze-2021. Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони України.

За словами командувача Ross Джон Д. Джона, США показали участю у тренуваннях свою позицію щодо Чорного моря: "Ми змогли продемонструвати нашу спільну прихильність безпеці Чорноморського регіону, разом з нашими союзниками в НАТО і партнерами".

Зокрема, Чорне море є критично важливим водним шляхом для морської торгівлі і стабільності в Європі. Окрім цього в командуванні сил ВМС США в Європі додали, що вони регулярно взаємодіють в Чорному морі з такими союзниками і партнерами, як Болгарія, Грузія, Румунія, Туреччина і Україна.

Нагадаємо, що військові міжнародні навчання Sea Breeze-2021 у Чорному морі за участі 32 країн планово завершилися 10 липня. Зрештою, усі покладені завдання виконані у повному обсязі.

Навчання охоплювали поверхневі бойові дії, наземні операції, підводні дії, протиповітряну оборону та методи знешкодження боєприпасів. Окрім цього, "Sea Breeze" проводились для того аби об'єднати збройні сили з Північної і Південної Америки, Європи, Африки, Азії та Австралії для перевірки різних бойових дисциплін - на морі, суші і в повітрі.

Читайте також
Есмінець США покинув Чорне море після навчань Sea Breeze-2021 (фото) Есмінець США покинув Чорне море після навчань Sea Breeze-2021 (фото)
У наймасштабніших за останні 20 років військово-морських навчаннях були залучені 32 бойові кораблі, 40 літаків і 5 тис. військовослужбовців з 17 країн-членів НАТО, а також партнерів Альянсу.
Навчання Sea Breeze: есмінець США увійшов у Чорне море Навчання Sea Breeze: есмінець США увійшов у Чорне море
Американський ракетний есмінець USS Ross увійшов у акваторію Чорного моря для участі у щорічних українсько-американських військових навчаннях.
Ракетний есмінець США Laboon прямує до Чорного моря Ракетний есмінець США Laboon прямує до Чорного моря
До Чорного моря прямує есмінець USS Laboon Військово-морського флоту США, який згодом візьме участь в операціях з підтримання безпеки разом із союзниками.
Loading...
Load next