Навчання Sea Breeze: есмінець США увійшов у Чорне море

Навчання Sea Breeze: есмінець США увійшов у Чорне море
Американський ракетний есмінець USS Ross увійшов у акваторію Чорного моря для участі у щорічних українсько-американських військових навчаннях.

У 2021 році багатонаціональні військові навчання триватимуть з 28 червня до 10 липня і будуть наймасштабнішими за останні 20 років. До цих навчань та ще 31 судна приєднався й американський есмінець Ross, повідомляє пресслужба Військово-морських сил США.

Американський ракетний есмінець USS Ross прямує в Чорне море для участі у щорічних навчаннях "Sea Breeze" з понад 30 країнами з усього світу, - йдеться у повідомленні.

Відомо, що навчання включатимуть поверхневі бойові дії, наземні операції, підводні дії, протиповітряну оборону та методи знешкодження боєприпасів. Зокрема, "Sea Breeze" проводяться для того аби об'єднати збройні сили з Північної і Південної Америки, Європи, Африки, Азії та Австралії для перевірки різних бойових дисциплін - на морі, суші і в повітрі. 

Вони включають в себе також бойові дії на поверхні, наземні операції, протидію підводній, протиповітряну оборону і методи знешкодження боєприпасів.

Проте, в українсько-американських військових навчаннях "Sea Breeze" візьмуть участь не лише вище перелічені країни, а й ще 32 країни-учасниці з шести континентів.

Нагадаємо, що нещодавно біля берегів окупованого Криму проходив британський есмінець, який нібито за попередньою інформацією обстріляли російській військові. Однак, згодом стало відомо, що корабель ВМС Великобританії "Defender" здійснював мирний прохід через територіальні води України відповідно до міжнародного права.

Читайте також
Есмінець США покинув Чорне море після навчань Sea Breeze-2021 (фото) Есмінець США покинув Чорне море після навчань Sea Breeze-2021 (фото)
У наймасштабніших за останні 20 років військово-морських навчаннях були залучені 32 бойові кораблі, 40 літаків і 5 тис. військовослужбовців з 17 країн-членів НАТО, а також партнерів Альянсу.
Військові кораблі США покинули Чорне море після закінчення навчань Sea Breeze 2021 Військові кораблі США покинули Чорне море після закінчення навчань Sea Breeze 2021
Військові міжнародні навчання Sea Breeze-2021 у Чорному морі за участі 32 країн завершилися 10 липня.
Ракетний есмінець США Laboon прямує до Чорного моря Ракетний есмінець США Laboon прямує до Чорного моря
До Чорного моря прямує есмінець USS Laboon Військово-морського флоту США, який згодом візьме участь в операціях з підтримання безпеки разом із союзниками.
Loading...
Load next