Зґвалтування жінки поліцейськими в Кагарлику: після атестації 30 із 38 копів залишили на посадах

Зґвалтування жінки поліцейськими в Кагарлику: після атестації 30 із 38 копів залишили на посадах
З 38 поліцейських, які працювали у Кагарлицькому райвідділі, де минулого року зґвалтували жінку залишилось працювати лише 30 - шість з них отримали підвищення, а одного звільнили.

Про це повідомив в ефірі Радіо НВ заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Переатестація - це не кара, це перевірка службових знань, перевірка того, чи гідні ці люди працювати. Якщо два злочинця з 43-х зґвалтували жінку, били її, то вони за це відповідають. Але не можна казати, що, якщо один або два поліцейських в райвідділку погані, то всі погані, - заявив Геращенко.

Відомо, що на момент зґвалтування жінки минулого року в Кагарлицькому районному відділку поліції працювало 43 поліцейських, тестування мали пройти 38, оскільки одного звільнили, троє перебували в декреті, а один був відсутній через тимчасову непрацездатність.

Нагадаємо, що 25 травня 2020 року стало відомо, що двоє правоохоронців побили та зґвалтували 26-річну жінку у поліцейському відділку в міст Кагарлику, що на Київщині. Її викликали на допит в поліцію як свідка, однак згодом почали бити, катувати та ґвалтувати протягом семи годин.

Поліцейських-гвалтівників згодом затримали – ними виявились 35-літній начальник сектору кримінальної поліції Микола Кузів та 29-річний оперуповноважений Сергій Сулима. Їх одразу звільнили з правоохоронних органів.

Читайте також
У МВС анонсували інвентаризацію недобудов У МВС анонсували інвентаризацію недобудов
Сьогодні, 26 квітня, пройшло чергове засідання Міжвідомчої робочої групи з питань сприяння постраждалим інвесторам у добудові об’єктів незавершеного житлового будівництва.
Річниця трагедії в Одесі: поліція взяла під охорону Куликове поле та Соборну площу (фото) Річниця трагедії в Одесі: поліція взяла під охорону Куликове поле та Соборну площу (фото)
В Одесі поліцейські охороняють Куликове поле і Соборну площу, де сьогодні, 2 травня, відбудуться заходи, присвячені річниці масових заворушень у 2014 році. Тоді загинуло 48 осіб, а розслідування справи триває й досі.
Побив і намагався зґвалтувати: у СІЗО помер чоловік який у потязі напав на Анастасію Лугову Побив і намагався зґвалтувати: у СІЗО помер чоловік який у потязі напав на Анастасію Лугову
У слідчому ізоляторів, 13 квітня помер чоловік, який влітку минулого року напав на журналістку Анастасію Лугову у потягу "Маріуполь-Київ". Обвинувачений у злочині помер у лікарні, куди його госпіталізували зі слідчого ізолятора.
Loading...
Load next