Справа на 1,5 мільярди: ДБР викрило корупційну схему в Міненерговугілля (відео)

Справа на 1,5 мільярди: ДБР викрило корупційну схему в Міненерговугілля (відео)
Слідчі Державного бюро розслідувань викрили масштабну схему передачі Міністерством енергетики та вугільної промисловості України газорозподільних систем у користування приватним операторам.

Державне бюро розслідувань викрило зловживання ексвисокопосадовців Міненерговугілля на схемі з газорозподільними системами. Внаслідок цього по свій території України слідчі у цій справі проводять понад півсотні обшуків. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Відомо, що справа стосується можливого завдавання збитків на загальну суму 1,488 мільярда гривень внаслідок безоплатної передачі в користування державним майном посадовцями колишнього Міненерговугілля.

Однак у 2017 році тодішні посадовці Міненерговугілля у змові з “обл-, міськгазами” уклали з 37 приватними операторами договори, у яких передбачено безоплатне користування державним майном. За три роки внаслідок вказаних дій державі завдано збитків на суму 1,488 млрд гривень, - повідомляють у ДБР.

Після викриття злочинної схеми сьогодні, 3 червня слідчі ДБР провели 47 обшуків. Зокрема, у Міністерстві енергетики, Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, 37 операторів газорозподільних систем та за місцями проживання колишніх високопосадовців міністерства.

Наразі триває досудове розслідування, а також перевіряється причетність до вчинення злочину службових осіб Міненерговугілля та керівників операторів газорозподільних систем.

Зауважимо, що на фото з обшуків помітно, що слідчі дії проходили, зокрема, в "Черкасигаз", "Київоблгаз", "Дніпропетровськгаз", "Чернігівгаз", "Вінницягаз", "Хмельницькгаз", "Херсон Газ", "Маріупольгаз", "Тисменицягаз".

 

Читайте також
Посадовцям КМДА, які присвоїли 13,5 мільйонів гривень повідомили про підозру Посадовцям КМДА, які присвоїли 13,5 мільйонів гривень повідомили про підозру
Учора, 12 травня, у Департаменті соцполітики КМДА пройшли обшуки, завдяки яким вдалось викрити сімох київських посадовці, які є причетними до розкрадання 13,5 мільйонів гривень з бюджету.
Справу про розкрадання Гладковського-молодшого забрали у ВАКС Справу про розкрадання Гладковського-молодшого забрали у ВАКС
Апеляція Вищого антикорупційного суду передала для розгляду справу сина ексзаступника секретаря РНБО Олега Гладковського Ігоря Солом'янському районному суду міста Києва.
Ексголова правління "ПриватБанку" Дубілет виявився громадянином Ізраїлю Ексголова правління "ПриватБанку" Дубілет виявився громадянином Ізраїлю
Колишній голова правління "ПриватБанку" Олександр Дубілет, якого підозрюють у розкраданні 8 млрд грн банку перед його націоналізацією наприкінці 2016 року, є громадянином Ізраїлю.
Loading...
Load next