МЗС Росії офіційно визнало участь росіян у війні на Донбасі (фото)

МЗС Росії офіційно визнало участь росіян у війні на Донбасі (фото)
Українська делегація повідомила, що у цій заяві дипломати вимагають від української сторони повідомити місце знаходження Косяка та надати доступ до нього російським дипломатам.

Міністерство закордонних справ РФ офіційно визнало участь своїх громадян у війні на сході України. Трапилось це тоді коли Міністерство закордонних справ РФ, вимагаючи від України забезпечити консульський доступ до затриманого на Донбасі громадянина Росії, тим самим визнала участь своїх громадян у збройному конфлікті на сході України. Про це повідомляє Українська делегація для участі у ТКГ у Facebook.

19 жовтня пресслужба МЗС РФ оприлюднила офіційну заяву стосовно затримання громадянина РФ Андрія Косяка 13 жовтня поблизу Золотого, який здійснював розвідку покинутих українських позицій, - йдеться у повідомленні.

У делегації також зазначають, що від російської дипломатії очікують "сил і натхнення у взятті наступного бар'єру", а саме офіційного визнання повної відповідальності керівництва РФ за рішення і продовження міжнародного збройного конфлікту на сході України.

Це є головною запорукою початку процесу реального мирного врегулювання, - додали у ТКГ.

Зауважимо, що 13 жовтня в українській делегації Тристоронньої контактної групи повідомили про затримання на Донбасі громадянина РФ Андрія Косяка 1978 року народження, який воював на боці бойовиків самозваної "ЛНР". У нього вилучили зброю та боєприпаси.

 

Нагадаємо, що війна на Донбасі розпочалася у квітні 2014 року. Проросійські бойовики за підтримки російських військових захопили низку міст на Сході України і оголосили на окупованих територіях встановлення так званих Луганської і Донецької народних республік.

Читайте також
Підірвались на власних мінах: на Донбасі загинуло четверо російський найманців Підірвались на власних мінах: на Донбасі загинуло четверо російський найманців
Російські окупанти стверджували, що їхній позиції обстріляли українські військові, однак згодом виявилось, що їхні "побратими" підірвались на власних же мінах.
Проросійські бойовики обстріляли Щастя на Донбасі: поранили голову місцевої ВЦА (відео) Проросійські бойовики обстріляли Щастя на Донбасі: поранили голову місцевої ВЦА (відео)
Внаслідок обстрілу був поранений керівник відомства Олександр Дунець. Йому вже зробили операцію - стан здоров'я чоловіка задовільний та він вже на робочому місці.
Кулеба заявив, що РФ відвела від кордону з Україною лише 12 тисяч військових із ста тисяч Кулеба заявив, що РФ відвела від кордону з Україною лише 12 тисяч військових із ста тисяч
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що про реальне відведення російських військ від кордону не може йтись, оскільки зі 100 тисяч бойовиків наразі відвели лише 12.
Loading...
Load next