Російське пальне: ДФС арештувала права 28 компаній, які пов'язують із Медведчуком (фото)

Російське пальне: ДФС арештувала права 28 компаній, які пов'язують із Медведчуком (фото)
Державна фіскальна служба арештувала корпоративні права групи компаній, що завозили нафтопродукти з Росії. Сума збитків, завданих внаслідок дій цих компаній сягнула близько 240 мільйонів гривень.

У власності цих компаній перебуває мережа АЗС Glusco, яку пов’язують із проросійським нардепом та підозрюваним у держзраді, Віктором Медведчуком. Про це повідомляє пресслужба Державної фіскальної служби України.

За версією слідства, з Росії через море незаконно завозилось паливо Євро-4, яке на нафтобазах змішували з паливом для реактивних двигунів, штучно отримуючи паливо Євро-5

Правоохоронці провели понад  140 санкціонованих обшуків, та перевірили офісні приміщення, нафтобази, морські судна та понад 100 автозаправних станцій, - йдеться у повідомленні ДФС.

Під час обшуків фіскали виявили бензин, дизельне паливо, паливо для реактивних двигунів, нафтопродукти загальним об’ємом понад 13 мільйонів літрів. Їх вартість сягнула понад 350 мільйонів гривень.

Під час досудового розслідування встановлено взаємозв'язок 28 СГД в частині спільних засновників (бенефіціарних) власників, що вказує на підконтрольність одним і тим же особам. Отримано відомості щодо намірів бенефіціарних власників та службових осіб цих 28 підприємств, вчинити реєстраційні дії щодо передачі корпоративних прав іншим особам, з метою уникнення від відповідальності та унеможливлення стягнення збитків за матеріалами кримінального провадження, - додали у службі. 

Внаслідок цього на корпоративні права групи 28 компаній у власності яких перебувають АЗС, що завозили нафтопродукти з РФ накладено арешт. Загальна сума арешту становить понад 700 мільйонів гривень. Українські ЗМІ повідомляють, що ймовірно, йдеться про мережу АЗС Glusco, однак у ДФС цю інформацію наразі не підтверджували.

Читайте також
В Україні АЗС Glusco, яку пов’язують з Медведчуком, відновила свою роботу В Україні АЗС Glusco, яку пов’язують з Медведчуком, відновила свою роботу
Районний суд у Харкові виніс ухвалу, згідно з якою скасовується арешт на частину майна фігурантів кримінального провадження, хоча функціонувати можуть не всі станції.
Дві мережі АЗС в Україні відновлюють продаж преміального пального Дві мережі АЗС в Україні відновлюють продаж преміального пального
Після роз'яснення Міністерства економіки щодо постанови Кабміну про держрегулювання цін на паливо, дві мережі АЗС повідомили про відновлення продажу преміального палива.
Вже чотири мережі АЗС в Україні припинили продаж преміального пального Вже чотири мережі АЗС в Україні припинили продаж преміального пального
Ще дві мережі автозаправних станцій, а саме Klo і Socar припинили продаж преміального пального внаслідок прийнятого урядом рішення щодо запровадження державного регулювання цін на пальне.
Loading...
Load next