На Київщині 11 сіл закрили на карантин через скаженого кота

На Київщині 11 сіл закрили на карантин через скаженого кота
У Київській області 11 сіл від 14 червня закрили на карантин через скаженого безпритульного кота. Тварина неодноразово кусала людей.

У Київській області 11 сіл від 14 червня закрили на карантин через кота зі сказом. Відомо, що мешканка одного з сіл прихистила безпритульного кота зі сказом та намагалась його лікувати. Однак, тварина все ж таки померла, повідомляє пресслужба Білоцерківської районної державної адміністрації.

Кіт одразу після прихистку почав кусатися і поводити себе агресивно. Медики встановили, що у кота був сказ.

Було накладено карантин на територію с. Глибочка, с. Пилипча, с. Городище, с. Бакали, с. Мала Вільшанка, с. Сорокотяги, с. Мала Сквирка, с. Фесюри, ​​с. Фастівка, с. Коржівка, с. Щербаки, а також територію мисливських угідь Білоцерківської районної громадської організації "Мисливці та Рибалки" і ТОВ "Зелений Гай" в межах певної зони, - йдеться у повідомленні.

Причиною введення карантинних обмежень стало підтвердження діагнозу на сказ у безпритульного кота. Оскільки, медики провели обстеження і встановили, що у кота все ж таки був сказ.

Зауважимо, що сказ — це гостре особливо небезпечне вірусне захворювання усіх теплокровних тварин і людини, спричинене нейротропним вірусом сказу. Зокрема, людина заражається сказам безпосередньо під час укусу, або коли слина, хворої тварини, потрапляє на слизові оболонки чи пошкоджену, через подряпини, шкіру.

Читайте також
На Київщині школярки влаштували бійку у лісосмузі (відео 18+) На Київщині школярки влаштували бійку у лісосмузі (відео 18+)
Про бійку неповнолітніх школярок у місті Біла Церква, що на Київщині стало відомо із відео, яке було опубліковане в мережі. Дві дівчини побили молодшу на декілька років від них школярку, ніби то через образу і знімали все це на відео.
Поліція Києва оштрафувала 81 відвідувача ресторанів, які ігнорували карантин (відео) Поліція Києва оштрафувала 81 відвідувача ресторанів, які ігнорували карантин (відео)
За минулу добу поліцейські Києва перевірили ще 793 заклади на дотримання карантину.
Масові святкування в період карантину: Тищенко влаштував вечірку для своєї дружини Масові святкування в період карантину: Тищенко влаштував вечірку для своєї дружини
У київській поліції відкрили кримінальне провадження щодо порушення карантинних вимог в одному з готелів столиці, де день народження дружини святкував депутат від "Слуги народу", Микола Тищенко.
Loading...
Load next