На півдні України після проливних дощів трапилось нашестя комарів (відео)

На півдні України після проливних дощів трапилось нашестя комарів (відео)
У Криму та Одеській області трапився "апокаліпсис" з комарів. Проте, південні території України страждають не лише від нашестя комарів, а й також від павуків, яких побільшало після їхньої появи.

На Одещині в Національному природному парку "Тузлівські лимани" після сильних злив і спеки з'явилася велика кількість комарів. Комарі літають на відстані 50 метрів від землі, а їхні скупчення нагадують клуби диму. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив відомий еколог та співробітник заповідника Іван Русєв.

Відомо, що комахи прилетіли в такій кількості через постійну зміну погоди.

Після затяжних дощів і спеки, ближче до вечора, з'являється масштабний повітряний планктон вздовж горизонту лиманів і Чорного моря. Це явище, що зачаровує, сформувалося над трав'янистими місцевостями, над величезною мілководною і вологою частиною НПП "Тузлівські лимани", - повідомив еколог.

Проте, еколог наголосив, що вид цих комарів боятись не потрібно, оскільки вони не кусають людей. Вдень, особливо у спеку, вони ховаються під листям у сирих місцях: "'З'являються зазвичай ввечері, особливо в безвітряну погоду". Крім того, через велику кількість комарів побільшало павуків.

Зокрема, нашестя комарів зафіксували не лише в Одеській області, а й на території окупованого Криму - особливо від комах страждають центральні і північні частини півострова. Про це повідомляється в Telegram-каналі Vitauskas News Post.

Також науковий співробітник Інституту зоології імені Шмальгаузена Національної академії наук України Ігор Небогаткін в ефірі "Крим.Реалії" наголосив, що навала комарів викликана зміщенням весняних злив на літо і що при цьому навряд чи варто обприскувати території півострова з літаків.

Нагадаємо, що нещодавно на берег Хаджибейського лиману, що під Одесою, викинуло тисячі мертвих креветок. Шар мертвих ракоподібних у деяких місцях досягав 15 сантиметрів. Можливими причинами масового замору креветки можуть бути різке підвищення температури або ж забруднення води, спровоковане недавніми дощами на півдні.

Читайте також
Потужна злива в Одесі: негода затопила десятки центральних вулиць міста (відео) Потужна злива в Одесі: негода затопила десятки центральних вулиць міста (відео)
Після нічної зливи у місті розпочалися масштабні паводки, а також постраждала частина лінії електропередач. Також затопило Французький бульвар та вулицю Дерибасівську.
Річки виходять з берегів: окупований півострів Крим знову затоплює (відео) Річки виходять з берегів: окупований півострів Крим знову затоплює (відео)
В околицях Ялти підтоплено приватні будинки, а в Байдарській долині вийшла з берегів річка Бага.
Машини "плавають" по місту: у Дніпрі після сильної зливи "попливли" усі вулиці (відео) Машини "плавають" по місту: у Дніпрі після сильної зливи "попливли" усі вулиці (відео)
У місті внаслідок рясних опадів та сильної зливи, вулиці та проспекти перетворились на річки. Автівки по вікна плавають у воді, а людям рівень води сягає пояса.
Loading...
Load next