Справа ПриватБанку: антикорупційний суд скасував заочний арешт Дубілета

Справа ПриватБанку: антикорупційний суд скасував заочний арешт Дубілета
Раніше колишнього голову правління "ПриватБанку" Олександра Дубілета, який підозрюється в розкраданні у великих масштабах в Україні, ВАКС заочно арештував.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду скасувала рішення суду про заочний арешт колишнього голови правління "ПриватБанку" Олександра Дубілета, якого НАБУ і САП підозрюють в організації розтрати 8,2 мільярда та 137 мільйонів гривень. Про це йдеться в ухвалі суду.

Раніше Дубілета оголосили у міжнародний розшук, проте не погоджуючись з таким рішенням, його адвокати подали апеляційну скаргу, яку суд частково задовільнив.

Апеляційну скаргу захисників підозрюваного... задовольнити частково. Постанову слідчого судді ВАКС від 2 червня про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно підозрюваного, - скасувати та постановити нове рішення, яким призначити новий розгляд слідчим суддею в суді першої інстанції, - йдеться в ухвалі.

Заочний арешт був скасований 20 липня

Однак, суд все ж таки постановив призначити повторний розгляд справи банкіра слідчим суддею в суді першої інстанції. 

Нагадаємо, що наприкінці березня цього року Олександра Дубілета, ексголову правління ПриватБанку, якого підозрюють у розкраданні 8 мільярдів гривень банку перед його націоналізацією наприкінці 2016 року, НАБУ оголосило в розшук.

Згодом виявилось, що колишній голова правління "ПриватБанку" Олександр Дубілет є громадянином Ізраїлю. Зокрема тоді його адвокат заявив, що у зв'язку з COVID-пандемією громадянам цієї країни наразі заборонено виїжджати в певні країни, середи яких знаходиться і Україна.

Читайте також
В Україні у справі "ПриватБанку" заочно заарештували екс-голову правління Олександра Дубілета В Україні у справі "ПриватБанку" заочно заарештували екс-голову правління Олександра Дубілета
ВАКС заочно заарештував колишнього голову правління "ПриватБанку" Олександра Дубілета, який підозрюється в розкраданні у великих масштабах в Україні і переховується в Ізраїлі.
Ексголова "Приватбанку" Дубілет вимагає у суду припинити його розшук, - ЗМІ Ексголова "Приватбанку" Дубілет вимагає у суду припинити його розшук, - ЗМІ
Колишній голова правління "ПриватБанку" Олександр Дубілет подав позов до Окружного суду Києва. В ньому ексголова просить Міністерство внутрішніх справ прибрати інформацію про його розшук.
Ексголова правління "ПриватБанку" Дубілет виявився громадянином Ізраїлю Ексголова правління "ПриватБанку" Дубілет виявився громадянином Ізраїлю
Колишній голова правління "ПриватБанку" Олександр Дубілет, якого підозрюють у розкраданні 8 млрд грн банку перед його націоналізацією наприкінці 2016 року, є громадянином Ізраїлю.
Loading...
Load next